EDUKACIJSKA VJEŽBA

FOTO Vatrogasci na šljunčari kod Turčišća dokazali spremnost, znanje i vrhunske vještine

Na samoj vježbi sudjelovala su 82 interventna vatrogasca i nekoliko ronioca Javne vatrogasne postrojbe Čakovec

U subotu, 20. listopada na šljunčari u blizini Turčišća održana je redovna združena vježba Vatrogasne zajednice područja općina Dekanovec-Domašinec-Podturen. Cilj vježbe bila je provjera svih vatrogasnih pumpi koje posjeduju Dobrovoljna vatrogasna društva zajednice, pravilno rukovanje te edukacija o radu istih.

Na samoj vježbi sudjelovala su 82 interventna vatrogasca i nekoliko ronioca Javne vatrogasne postrojbe Čakovec s opremom koja uključuje 6 navalnih vozila, 9 kombi vozila, 8 agregata, 9 muljnih pumpi i dva motorna čamca.

– Osim što je cilj ovog redovnog godišnjeg okupljanja provjera opreme, posvećujemo se i edukaciji svih ostalih članova o radu vatrogasnih pumpi, dok svoj rad i različite vatrogasne pumpe prezentira svako Dobrovoljno vatrogasno društvo iz zajednice. Naglasak je i na razmjeni iskustva i provjeri nedostataka, kako bi zajednički mogli poboljšati naš rad – kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice područja općina Dekanovec-Domašinec-Podturen i DVD-a Domašinec Stjepan Tomašek.

Vježbi su nazočili i načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, Općine Dekanovec Ivan Hajdarović te Općine Podturen Perica Hajdarović. Kako su izgledale vježbe Vatrogasne zajednice možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije