LIKOVNA KOLONIJA

FOTO Čakovec se u subotu pretvorio u veliku likovnu radionicu

Ovogodišnja likovna kolonija okupila je 26 sudionika koji su postali dio likovne priče na temu doživljaja Čakovca kroz vizure grada i njegove ljude

U organizaciji Likovnog udruženja Čakovec ovog je subotnjeg prijepodneva održana tradicionalna Likovna kolonija ‘Zrinski 23’. Čakovečki Dom amatera ponovno je bio mjesto sastajanja, druženja i stvaranja talentiranih umjetnika iz Likovnog udruženja Čakovec, kojima su se pridružili studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba.

>> Likovna kolonija u Čakovcu

Ovogodišnja kolonija ukupno broji 26 sudionika, koji su u subotu, 20. listopada postali dio likovne priče na temu doživljaja grada Čakovca kroz vizure grada i njegove ljude.

– Ove godine pridružili su nam se studenti uz svog mentora, profesora Roberta Šimraka. Likovna kolonija osmišljena je tako da se održava u području cijelog grada Čakovca pa su neki od članova odlučili stvarati u Perivoju Zrinskih te na različitim lokacijama u centru grada, dok je većina ostala u Domu amatera. Koristimo se različitim tehnikama od akrila, akvarela pa sve do pastela, flomastera i kolaža, a sve ovisi o tome kako individualan umjetnik zamisli i želi ostvariti svoju vizualizaciju grada i ljudi – rekao je Toni Fažon, predsjednik Likovnog udruženja Čakovec.

Dio radova sudionika Likovne kolonije svake godine ostaje i pribraja se preostalim slikama u arhivu Likovnog udruženja Čakovec iz kojeg se zatim, po potrebi, daruju u humanitarne svrhe, dok se određena količina poklanja pokrovitelju Gradu Čakovcu.

Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji stvarali su članovi Likovnog udruženja Gabrijela Binder, Dubravka Novak, Nada Gorupić, Toni Fažon, Dragutin Hajdarović, Božena Hajdarović, Lidija Jurčec, Mladen Palić, Vera Lipović, Ljubica Dragović, Franciska Pongrac, Marina Mrazović, Neda Horvat, Dubravka Mijatović, Emilija Horvat, Vanja Vidović Smolić, Dino Branilović, Stjepan Šarić, Ljiljana Horvat, Mirjana Klobučarić, Spomenka Marciuš, Koraljka Rajn i Mladen Rajn, kojima su se priključili mladi umjetnici Josipa Belošević, Borna Ivanuša, Monika Milas i Tin Samaržija, studenti završnih godina Akademije likovnih umjetnosti.

–  Studenti grafičkog odjela su univerzalni jer se bave i crtanjem i slikanjem, koristeći se tradicionalnim i suvremenim tehnikama. Danas smo ovdje u vodstvu našeg mentora, koji nam je predložio pomanju ekskurziju u Čakovec. Dobili smo zanimljiv zadatak, koji je samo produženje rada na kojem smo radili od početka akademske godine. Razgledali smo grad i upoznali se s područjem i kulturom ovog mjesta i pokazali što znamo – rekao je student završnog razreda grafičkog odjela Tin Samaržija iz Zagreba.

Cilj je ovog okupljanja, kako kaže predsjednik LUČ Toni Fažon, razmjena iskustva i druženje u ugodnoj atmosferi. Kako su izgledali umjetnici na djelu i što su stvarali pogledajte u fotogaleriji.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije