POSJET MEĐIMURSKOJ POLICIJI

FOTO Učenici OŠ Hodošan posjetili policiju, oduševio ih pas Atari

Tijekom razgovora na njima prihvatljiv način djeci je skrenuta pozornost na zaštitnu ulogu policije i načine na koje se mogu obratiti policiji za pomoć, a sve kako bi već od svojih najmlađih dana prihvatili policajca kao prijatelja i pomagača

U srijedu, 10. listopada u posjet Policijskoj Postaji Prelog iz Osnovne škole Hodošan došlo je 19 učenika i njihove učiteljice. Za djecu su policijski službenici pripremili niz zanimljivih sadržaja. Poveli su ih u razgledavanje policijske postaje i upoznali sa zaposlenicima, njihovim radnim okružjem i zadacima.

Tijekom razgovora na njima prihvatljiv način djeci je skrenuta pozornost na zaštitnu ulogu policije i načine na koje se mogu obratiti policiji za pomoć, a sve kako bi već od svojih najmlađih dana prihvatili policajca kao prijatelja i pomagača. Učenici su s velikim oduševljenjem upijali sve što im im policajci govorili i što su vidjela.

Najviše ih se dojmio rad operativnog dežurstva policije i referade za izdavanje osobnih iskaznica gdje je službenica pokazala kako se izuzima otisak prsta te objasnila jedinstvenost otiska svake osobe. U dvorištu postaje upoznali su specijalna policijska vozila, službene bicikle i čamce, te opremu i tehniku koju policija koristi u svakodnevnom radu.

Potom je uslijedilo iznenađenje, druženje sa službenim policijskim psom Atarijem čija zadaća je traženje droga, ali mu nije strana ni igra s djecom kojoj je dopustio da ga veselo češkaju, a zatim ih zadivio nekim svojim vještinama. Prije odlaska iz policijske uprave počastili su se sokovima i bombonima kako bi im posjet ostao u slatkom sjećanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije