'10 kompetencija u palijativnoj skrbi'

Stručno-znanstveni skup o palijativi u Čakovcu privukao čak 130 ljudi

- Sveobuhvatni krug Međimuraca ponovno je pokazao kako je spreman pomoći organizaciji takvih skupova - drži mr. Renata Marđetko Bermanec

Četrnaest dana bilo je dovoljno da se slegnu pozitivni dojmovi i saznanja o Stručno-znanstvenom skupa ’10 kompetencija u palijativnoj skrbi’, održan 27. i 28. rujna u Čakovcu. 

Vezano uz to, mr. Renata Marđetko Bermanec, koordinatorica palijativne skrbi u Domu zdravlja Čakovec i predsjednica Udruge Pomoć neizlječivima Međimurske županije smatrala je za shodno obratiti se javnosti prilikom čega ističe.

– Željela bih zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji skupa na bilo koji način, sudionicima skupa iz cijele Hrvatske, gostima iz Ministarstva zdravstva te Županije Međimurske, predavačima iz Velike Britanije i Hrvatske, Domu zdravlja Čakovec, Udruzi Pomoć neizlječivima. 

Županiji Međimurskoj na financijskoj podršci, kao i Tehničko inovacijskom centru u Čakovcu na ustupljenom prostoru. Posebno bih se zahvalila i svim volonterima udruge Pomoć neizlječivima  koji su pomogli u organizaciji te okrijepili sudionike skupa slatkim međimurskih delicijama – istaknula je mr. Marđetko Bermanec.

Na skupu je sudjelovalo oko 130 ljudi, većim dijelom medicinske sestre, ali i liječnici, socijalni radnici, psiholozi te volonteri.                                                                             

– Ideja skupa je bila edukacija u obliku radionica tj. stjecanje novih znanja, ali i zajednička razmjena iskustava te učenje na temelju primjera iz prakse. Željeli smo da osobe koje su sudjelovale na skupu zabilježe barem 2 stvari sa svake radionice koje su naučile i koje žele primjenjivati u svom radu s palijativnim bolesnicima, njihovim obiteljima ili profesionalcima. Zato je podnaslov koji smo odabrali za skup bio 2 stvari koje želim uzeti doma sa sobom, istaknula je naša sugovornica.

Dok je na sličnom skupu prošle godine sudjelovalo 30 osoba, ove godine su organizatori bili iznenađeni sa 130 prijavljenih osoba. Jedan od razloga je svakako bilo sudjelovanje stranih predavača te prevođenje s engleskog putem slušalica.

Zbog broja sudionika organizacija je bila puno opsežnija i zahtjevnija.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije