WER Croatian Open 2018.

Mladi informatičari Strahoninca i Međimurski informatički klub sudjelovali na natjecanju WER Croatian Open 2018. u Zagrebu

Nakon dva kruga natjecanja u kojima su natjecatelji imali sat i pol vremena za prilagodbu robota zadacima, čakovečki robotičari viših razreda osnovne škole osvojili su 4. mjesto, a srednja škola 6. mjesto.

U subotu 6. listopada u Zagrebu u prostorijama Tehnološkog parka Zagreb održano je natjecanje WER Croatian Open 2018. gdje je sudjelovalo više od 150 natjecatelja i mentora. Ovogodišnje natjecanje bilo je na tematiku “Informacijskog doba” gdje su natjecatelji morali programirati robote da se koriste telekomunikacijskim tehnologijama, recikliraju e-otpad i šalju informacijske pakete preko interneta.

Uz programiranje natjecatelji su morali osmisliti različite konstrukcije robota kako bi uspješno riješili zadane zadatke što ovom natjecanju daje još veću težinu u području robotike.

Natjecanje je održano u tri dobne kategorije (niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole i srednja škola) gdje su udruge Mladih informatičara Strahoninca i Međimurski informatički klub imali predstavnike u višim razredima osnovne škole te uzrastu srednje škole pod vodstvom mentora Krištofić Davida.

Tim viših razreda činili su sljedeći članovi: Andrija Palašek, Leo Stričak i Šimun Bilas, dok su u sastavu tima srednje škole bili Lana Šprajc, Mihael Pristav i Tio Špicar.

Nakon dva kruga natjecanja u kojima su natjecatelji imali sat i pol vremena za prilagodbu robota zadacima, ponosno objavljujemo kako su naši čakovečki robotičari viših razreda osnovne škole osvojili 4. mjesto, a srednja škola 6. mjesto.

Čestitke pobjednicima te puno sreće na svjetskom natjecanju u Kini. Više o samom natjecanju te pregled službenih rezultata mogu se naći ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije