Vijesti / Društvo
Društvo
Stranka Pametno traži od Grada Čakovca da 'molitelje' udalji od bolnice

PAMETNO PROTIV MOLITELJA

Stranka Pametno traži od Grada Čakovca da 'molitelje' udalji od bolnice

- Službeno smo zatražili da se pripadnici ove inicijative udalje minimalno 150 metara od bolnice i zdravstvenih ustanova - kaže Marko Vresk, predsjednik čakovečkog ogranka stranke Pametno

Po uzoru na njemački grad Frankfurt, stranka Pametno uputila je Gradskom vijeću Grada Čakovca prijedlog Zaključka o zaštićenoj zoni bez okupljanja i prosvjeda ispred bolnica i zdravstvenih ustanova, a kojim bi se predstavnici klerikalne inicijative '40 dana za život', tzv. molitelji, udaljili od čakovečke bolnice te eventualno, ostalih zdravstvenih ustanova.

- Službeno smo zatražili da se pripadnici ove inicijative udalje minimalno 150 metara od bolnice i zdravstvenih ustanova te da 40 dana mole dovoljno daleko od istih. Smatramo da nije u redu svojim prisustvom i tzv. dobrom namjerom, uznemiravati žene koje dolaze na savjetovanje - kaže Marko Vresk, predsjednik čakovečkog ogranka stranke Pametno. 

Dodao je da sam čin dolaska u bolnicu ili drugu zdravstvenu ustanovu tim je ženama vrlo osoban o čemu nitko nema pravo suditi.

- Ovakvi skupovi pred samim ulazima, sa slikama medicinskih zahvata i porukama su, za žene koje su već dovoljno traumatizirane svojom situacijom, nepotrebni su i uvredljivi. U 21. stoljeću nitko nema pravo ugroziti slobodu žene da pristupi javnoj ustanovi i zdravstvenoj usluzi koja je zajamčena svim našim zakonima. Zaštita ljudskih prava vrijednost je koja se nigdje u Hrvatskoj ne smije dovesti u pitanje, što je u ovom slučaju vrlo upitno - zaključio je Vresk i napomenuo kako je dopis prijedloga Zaključka, osim Čakovcu, upućen i drugim hrvatskim gradovima u kojima su molitve organizirane.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!