MEĐIMURCI U ZADRU

Članovi UDVDR-a Šenkovec na Danima obrane Zadra

Odali su počast svim stradalim braniteljima

Već tradicionalno i ove godine međimurski branitelji koji su s početka listopada 1991. godine obranili Zadar, od gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića primili poziv na svečano obilježavanje Dana obrane Zadra. 

Svečanosti su od 4. do 6. listopada 2018. godine prisustvovali članovi Ogranka UDVDR-a Šenkovec, Dejan Mihalković i Boris Odrčić, koji su 1991. bili pripadnici međimursko-dalmatinskog voda, te Dragutin Matoša, Damir Golubić i Stanko Božić.

Prvog dana međimurski branitelji su u Zadru, naselju Bokanjac kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu svetog Šimuna i Tadije, paljenjem svijeća odali počast poginulim braniteljima Domovinskog rata. Drugog dana obilježavanja Dana obrane Zadra prisustvovali su svetoj misi u crkvi svetog Šime u Zadru. Nakon mise sudjelovali su u spomen hodnji u čast poginulim hrvatskim braniteljima od Domovinskom ratu – od crkve do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu (uvala Jazine).

6. listopada središnja svečanost Dana obrane Zadra započela je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Središnjim križem na gradskom groblju Zadar, a zatim i u naselju Ploča i Dračevac. U naselju Dračevac nakon svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije branitelji su prisustvovali svečanoj akademiji.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije