SKELARSKA KUĆA

Sveti Martin na Muri: Odrađuje se druga faza izgradnje Skelarske kuće

Skelarske kuće će biti turistička atrakcija te svojevrsni edukativni centar kojim će se obogatiti i zaokružiti projekt Mlinarski put u sklopu kojeg se nalaze Stari mlin na Muri, Mlinarska hiža i Mlinarska staza

Pokraj rijeke Mure u idilično područje u Svetom Martinu na Muri, Općina Sveti Martin na Muri gradi Skelarsku kuću, u koju se ovog trenutka ugrađuje vanjska i unutranja stolarija, a poslove vrijedne 85.500 kuna izvodi Stolarija ‘Korunić’ iz Bukovca. Tajnica općine Vlatka Županec kaže kako ovim radovima završava I. faza izgradnje koju je sa 231.800 kuna poduprlo hrvatsko Ministarstvo turizma, kojem će općina uskoro poslati kandidaturu za II. fazu izgradnje u 2019. godini.

Ta faza obuhvaća preostale obrtničke i građevinske radove te multimedijalno opremanje objekta, odnosno potpuno dovršenje Skelarske kuće koja će biti turistička atrakcija te svojevrsni edukativni centar kojim će se obogatiti i zaokružiti projekt Mlinarski put u sklopu kojeg se nalaze Stari mlin na Muri, Mlinarska hiža i Mlinarska staza. U I. fazi izgradnje utrošeno je 328.000 kuna, koje je uz Ministarstvo turizma osigurala Općina Sveti martin na Muri, koja se na veliko priprema za ‘Martinje 2018’., te radove na infrastrukturi za potrebe novog Doma kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije