Goričan

Udruga Prijatelji organizira ‘Gljivarijadu i kestenijadu’ na novootvorenoj Šuderici

Saznajte se o gljivama od stručnjaka iz gljivarskog društva 'Smrček' i uživajte u odličnim kestenima

Udruga sportske rekreacije ‘Prijatelji’ organizira  ‘Gljivarijadu’ i ‘Kestenijadu’ koja će se 6. listopada održati na novootvorenoj Šuderici.

Program će započeti u 9 sati kad je predviđeno okupljanje nakon kojeg će se svi uputiti ka poljima Goričana u potragu za gljivama, a nastavit će se u 12 sati predavanjem stručnjaka iz gljivarskog društva ‘Smrček’.

U sklopu predavanja prisutni će saznati sve o ubranim gljivama toga jutra, ali i oni koji žele sudjelovati, a branje su izvršili prethodnih dana. Osim vrsta bit će slobodni postaviti pitanja glede načina pripreme gljiva i svega što je uz njih vezano. Podjelom gulaša od gljiva u 13 sati završit će ovogodišnja gljivarijada, dok je kestenijadi početak predviđen u 15 sati. 

Početak kestenijade obilježit će predstava Dječjeg vrtića ‘Ružica’ i njihova igra s roditeljima. Za najmlađe će biti osigurani kesteni i sokovi, a zračnim toboganom te još jednim velikim iznenađenjem udruga se pobrinula da zabave za njih ne nedostaje.

Šesti listopada datum je kada će obilježiti Svjetski dan pješačenja, stoga Vas USR ‘Prijatelji’ poziva da svoja prijevozna sredstva ostavite kod kuće, a ovo smatrate još jednim razlogom za sudjelovanje na njihovoj manifestaciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije