Vijesti / Društvo
Društvo
'Mobilni tim' međimurske policije u noćnoj akciji u 'lovu' na pijane i drogirane vozače
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POLICIJSKA AKCIJA

'Mobilni tim' međimurske policije u noćnoj akciji u 'lovu' na pijane i drogirane vozače

- Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu - poruka je iz polciije


U noći s 29. na 30. rujna (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati, 'Mobilni tim' Policijske uprave međimurske provodit će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“. Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

Dobro je podsjetiti!

- Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“ - poručuju iz međimurske policije.
 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!