MIMOHOD MEĐIJA

FOTO Mali međimurski psi Međiji okupili se u Donjoj Dubravi na izložbi i pregledu

- Učinili ste to u godini koja je posvećena očuvanje narodne baštine, a upravo su ta mala četveronožna bića dio te baštine. Mi obećavamo našim djedovima kako ćemo naslijeđeno čuvati i sačuvati za generacije koje dolaze - istaknuo je Vladimir Čižmešija

Kinološko društvo Međimurje Čakovec je za vlasnike malog međimurskog psa (Međija] danas, nedjelja 23. rujna, organiziralo 23. uzgojni pregled i VI. Specijalnu izložbu I. FCI grupe s dodjelom kandidature CAC-HR.

Tome je prethodilo svečano otvaranje na kojem je mnoštvo vlasnika pasa pozdravio Dragutin Matulic, predsjednik Kinološkog društva. Vođa uzgoja Vladimir Čižmešija i idejni začetnik ove manifestacije, pohvalio je odaziv čak 50-tak jedinki koje su ovamo doveli njihovi vlasnici.

– Učinili ste to u godini koja je posvećena očuvanje narodne baštine, a upravo su ta mala četveronožna bića dio te baštine. Mi obećavamo našim djedovima kako ćemo naslijeđeno čuvati i sačuvati za generacije koje dolaze – istaknuo je Čižmešija. U ime Općine Donja Dubrava okupljene je pozdravio općinski načelnik Marijan Varga.

U sklopu svečanosti otvaranja najzaslužnijim i dugogodišnjim uzgajivačima predane su prigodne zahvalnice. Posebna komisija sastavljena od kinoloških stručnjaka izabrat će po tri najljepše ženke i tri najljepša mužjaka iz razreda štenadi, najmlađih, mladih i razreda zrelih te između njih najljepšeg psa pasmine. Organizator je pripremio i posebne nagrade. Svečano proglašenje najboljih očekuje se oko 14 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije