hotel golf

Dani zlata i starih zanata za vikend vraćaju u prošlost

Cilj manifestacije je očuvanje starih zanata Općine Donji Vidovec i zanata donjeg dijela Međimurja s posebnim naglaskom na ispiranje zlata

Donjovidovski hotel Golf u suradnji s Općinom Donji Vidovec te Turističkom zajednicom Međimurske županije organizira drugu po redu manifestaciju Dani zlata i starih zanata. 

Cilj manifestacije je očuvanje starih zanata Općine Donji Vidovec i zanata donjeg dijela Međimurja s posebnim naglaskom na ispiranje zlata. Dani zlata i starih zanata, za razliku od lani, ove će godine biti dvodnevni. 

Prvog dana, 22. rujna u 17 sati, organiziran je Okrugli stol pod nazivom ‘Putovi zlata – jučer, danas, sutra’. Okrugli stol je organiziran u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec. Moderatorica će mu biti i Janja Kovač, kustosica u Etnografskoj zbirci.

U nedjelju, 23. rujna organiziran je sajam tradicijskih obrta gdje ćete imati priliku upoznati se sa starim zanatima; ispiranjem zlata, te zanatima poput medičarstva, košaraštva, izrade proizvoda od komušine, te vidjeti i kušati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

U sklopu manifestacije organizira se i vožnja kanalom HE Dubrava do ušća Mure u Dravu, te demonstracije ispiranja zlata Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari na sprudu s polascima u 11, 13 i 15 sati.

Bogat je i gastronomski sadržaj koje ćete moći degustirati. To su jela, poput zlatarske juhe, zlatarskih žganci, zlatarskog kalampera, gibanice, proste mazanice, kuružnjače, i cicvare. Nedjeljna manifestacija će trajati od 10 do 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije