MEĐI - mali međimurski pas

Dovedite svog psa na pregled u Donju Dubravu i sudjelujte na specijalnoj izložbi

Prema odredbama Pravilnika o uzgoju i upisu čistokrvnih pasa HKS-a, pregled je obavezan za sve pse starije od godinu dana. Trošak pregleda i učešće na izložbi neće se naplaćivati

Kinološko društvo “Međimurje” poziva vlasnike malog međimurskog psa da se odazovu 23. uzgojnom pregledu i VI. Specijalnoj izložbi I. FCI grupe s dodjelom kandidature CAC-HR koja će se održati u nedjelju, 23. rujna ove godine s početkom u 9 sati na adresi Dom udruge uzgajivača malih životinja “Međimurska lastavica”, Dravska 48/A u Donjoj Dubravi. 

Budući da se umatičeni psi bez obavljenog pregleda ne mogu koristiti u daljnjem kontroliranom uzgoju i rasplodu, mole da se svakako odazovete pozivu. Prema odredbama Pravilnika o uzgoju i upisu čistokrvnih pasa HKS-a, pregled je obavezan za sve pse starije od godinu dana.

Trošak uzgojnog pregleda i ocjene oblika te učešće na specijalnoj izložbi neće se naplaćivati. Rezultati ocjenjivanja upisuju se u rodovnice pasa odmah po pregledu pa je potrebno ponjeti sa sobom rodovnicu i veterinarsku putovnicu.

Budući da organiziraju VI. specijalnu izložbu CAC Donja Dubrava 2018. s dodjelom CAC-HR, svi će pozitivno ocijenjeni psi biti uključeni u finalno natjecanje. Posebna komisija sastavljena od kinoloških stručnjaka izabrat će po tri najljepše ženke i tri najljepša mužjaka iz razreda štenadi, najmlađih, mladih i razreda zrelih te između njih najljepšeg psa pasmine. Organizator je pripremio i posebne nagrade. 

Napominju da kastracija i sterilizacija te parenje s ne pasminskim psima i psima drugih pasmina nije dopuštena. Odabir parnjaka predlaže voditelj uzgoja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije