Vijesti / Društvo
Društvo
U Varaždinu svečano otvoren prvi zeleni autobusni kolodvor u Hrvatskoj, u pripremi i obnova voznog parka
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

OTVORENJE

U Varaždinu svečano otvoren prvi zeleni autobusni kolodvor u Hrvatskoj, u pripremi i obnova voznog parka

Autobusni kolodvor započinje s radom ove subote, 15. rujna. Nositelj ove investicije od 7 miljuna kuna je Presečki grupa...

Novi autobusni kolodvor otvoren je danas, 14. rujna, u Varaždinu, a nova zgrada i asfaltirane prometne površine spremne su dolazak i odlazak autobusa.

Sama rekonstrukcija i adaptacija ovog modernog objekta bazira se na temeljima starog autobusnog kolodvora izgrađenog još davne 1965. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Putnici autobuse mogu dočekivati u modernoj čekaonici sa svim prometnim pratećim sadržajima, prostoru kafića s vanjskom terasom ili u prostoru fast foofa. Iza zgrade se izlazi na natkrivene perone. U sklopu zgrade nalazi se prostorija za odmor vozača s čajnom kuhinjom. Krov zgrade postavljen se zelenim pokrovom. Objekt je opremljen elektro punionicom za osobna vozila i s pripremnom infrastrukturom za buduću punionicu autobusa na električni pogon. Napravljena je i nova šetnica, a oko cijelog autobusnog kolodvora postavljena je i nova javna rasvjeta - stoji u priopćenju.

Autobusni kolodvor započinje s radom, prihvatom autobusa i putnika ove subote, 15. rujna.

- Uvijek me najviše smetalo što sam kolodvor nije onakav kakav grad Varaždin zaslužuje. Najbrže, najjeftinije i najekonomičnije bilo je napraviti rekonstrukciju kolodvora. U vrlo kratkom roku smo se dogovorili s Gradom. Ovaj kolodvor je prvi zeleni kolodvor u Hrvatskoj. Druga faza je obnova voznog parka, ali je jako tužno što nemamo dovoljno radnika, odnosno vozača. Digli smo plaću za 1.000 kuna i to je veliki trošak - Antun Presečki, predsjednik uprave i vlasnik firme AP Varaždin.

Gradonačelnik grada Varaždina zaključio je kako nema Varaždinca koji neće biti sretan zbog ove rekonstrukcije i obnove.

- Naš stari kolodvor bio je ruglo grada, preko 50 godina nije se uopće ulagalo u taj objekt i infrastrukturu. Kolodvor je stvarno bio u jadnom stanju, a zahvaljujući tvrtki Presečki koja je uložila svoj kapital kolodvor je obnovljen. Sada imamo objekt koji je i estetski i prometno u boljem stanju, nego što je većina kolodvora u Hrvatskoj - rekao je Ivan Čehok.

Nositelj ove investicije od 7 miljuna kuna je Presečki grupa, vlasnik tvrtke AP Varaždin.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!