Memorijalni turnir

Obilježena 27. obljetnica odlaska branitelja u obranu Vukovara i Borovog Naselja

U herojskim borbama desetorica branitelja iz čakovečkog dijela postrojbe položili su svoje živote za obranu Domovine, dok se jedan pripadnik vodi kao nestali

U subotu, 8. rujna Policijska uprava međimurska i Udruga “Vukovarski branitelji  i logoraši Međimurja” prigodnim programom i Memorijalnim malonogometnim turnirom obilježili su 27. obljetnicu odlaska branitelja (policijskih službenika), u obranu Vukovara i Borovog Naselja.

Ova, 27. obljetnica obilježena je u čast deset poginulih i jednom nestalom međimurskom dragovoljcu, pripadnicima Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, Policijske stanice Čakovec, današnje Policijske uprave međimurske. Program obilježavanja počeo je u jutarnjim satima polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i odavanjem počasti kod Spomen obilježja u Policijskoj upravi međimurskoj i Zida boli, u gradu Čakovcu. Također, u čast  svim poginulim policijskim službenicima u Domovinskom ratu s područja Međimurske županije otvorena je novoizgrađena poučna staze u IPA centru, u Gornjem Kuršancu.

Tijekom dana održan je Memorijalni malonogometni turnir u čast desetorici poginulih i jednom nestalom pripadniku Zasebne policijske stanice Čakovec.Turnir se održao na sportskim terenima kod objekta udruge HVIDRA-e, u Kuršancu.

Na turniru sudjelovale su malonogometne ekipe predstavnika medija Međimurske županije, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije, Zasebne policijske postrojbe Varaždin, Udruge “Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja”, te Policijske uprave međimurske i Policijske uprave varaždinske.

Sve ekipe prikazale su zavidno nogometno znanje, ali uz malo sportske sreće ekipa Policijske uprave međimurske u finalnoj utakmici boljim izvođenjem penala pobijedila je ekipu Policijske uprave varaždinske i time osvojila prvo mjesto. U ogledu za treće mjestu između ekipe Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije i ekipe sastavljene od pripadnika Zasebne policijske postrojbe Varaždin, bolja i spretnija bila je ekipa međimurskih veterana i dragovoljaca. Nakon nogometnih zbivanja upriličen je prigodan domjenak za sve sudionike, dok je za dobru pjesmu bio zadužen međimurski slavuj Mirko Švenda Žiga.

Svojom nazočnošću obilježavanje 27-obljetnice odlaska policijskih službenika  u obranu Vukovara i Borovog Naselja  podržali su ministar gospodarstva Darko Horvat, međimurski župan Matija Posavec, zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, savjetnik ministra hrvatskih branitelja Tomislav Josić, načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i mnogi drugi uzvanici.   

Zasebna policijska postrojba Varaždin oformljena je početkom rujna 1991., a sačinjavali su je policijski službenici iz postrojbi u Varaždinu, Čakovcu, Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu. Odmah po osnutku, točnije 11. rujna prije 27 godina, 185 članova Zasebne postrojbe upućeno je iz sjedišta Policijske uprave varaždinske u obranu grada Vukovara i Borovog Naselja. Među njima bilo je i 58 policajaca iz tadašnje Policijske stanice Čakovec. U herojskim borbama desetorica branitelja iz čakovečkog dijela postrojbe položili su svoje živote za obranu Domovine, dok se jedan pripadnik vodi kao nestali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije