VATROGASNI VETERANI

FOTO Najstariji vatrogasci nisu za ‘otpis’, dokazali su to i na igrama u Palovcu

Kroz vatrogasne igre vatrogasni veterani održavaju prijateljske i suradničke odnose, a isto tako žele pokazati, zlu ne trebalo, na njih još uvijek može računati. Igre su imali međunarodni karakter jer su u Palovec došli i vatrogasni veterani iz Republike Slovenije. U Palovcu je bio i međimurski dožupan Josip Grivec.

Klub vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije u cilju realizacije svojeg godišnjeg Programa rada u subotu, 8. rujna organizirao je susret veterana u vatrogasnim igrama. Domaćin im je bilo DVD Palovec u čije ime ih je pozdravio predsjednik tamošnjeg društva Željko Glad, a u ime Općine Mala Subotica vijećnica i predsjednica VMO Palovec Danica Glad

>> Vatrogasne igre veterana u Palovcu

Pozdravljajući okupljene na početku riječi dobrodošlice na igre okupljenima je uputio Ivan Novak, predsjednik Kluba vatrogasnih veterana VZ Međimurske županije. Zamjenik međimurskog župana Josip Grivec se je veteranima zahvalio za sve ono što su do sada dali vatrogastvu, ali i za to što su još uvijek spremni ‘uskoči’ u vatrogasnu odoru. 

Sportski susret su imali 7 igara u kojima je dominiralo ‘gašenje požara’ s ručnom vatrogasnom štrcaljkom gdje je trebalo dosta spretnosti, a prije svega snage za pokretanje ‘starice’. Uz to, tu su bile igre primjerene sposobnostima članova Kluba. Igre je vodio Đuro Hrašćanec, dopredsjednik Kluba, a sudili su ih vatrogasni suci Damir Novak i Željko Besedić.

Svečano je bilo na proglašenju najboljih gdje su se okupili: Mario Medved, predsjednik VZMŽ, počasni predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Robert Meglić, Ivan Horvat, počasni predsjednik VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica. Tu je bio i umirovljeni tajnik VZMŽ Dragutin Trupković. Svi su oni bili promatrači igara pa je na kraju Mario Medved izrazio zadovoljstvo što se na ove vatrogasce treće životne dobi može računati i što prenose svoja vatrogasna znanja na mlađe, oni koje dolaze i što su još uvijek aktivni u svojim društvima.

Sumiravši bodove iz igara, najviše su ih skupili, 697,30, natjecatelji iz VZPO Belica-Mala Subitica-Orehovica. Natjecatelji VZO Sveti Juraj na Bregu osvojili su 685,40 bodova što im je donijelo drugo mjesto, dok su treći bili natjecatelji VZPO Donji Kraljevec-Goričan I koji su osvojili  669,40 bodova. Ove ekipe su nagrađene peharima i medaljama, a pobjednicima je uručen i prijelazni pehar.

Četvrto mjesto su osvojili natjecatelji VZG Čakovec, peti su bili natjecatelj Donji Kraljevec-Goričan II, a posljednje natjecatelji iz VZPO Kotoriba-Donja Dubrava-D. Vidovec-Sveta Marija. Posebnom plaketom je nagrađen Antun Gosarić iz VPZO Donji Kraljevec-Goričan za svojih 85 godina.

Pehare i medalje su dobili gosti iz Slovenije, natjecatelji GZ Lendava-PGD Radmožanci i GZ Tišina-PGD Petanjci. Njima su nagrade uručili Danica Glad i Miroslav Kocijan, zapovjednik VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica. Za kraj je za sve priređena ukusna večera koju su za okupljenje pripremile članice Društva žena Palovčanke s glavnim kuharom Emilom Vibovićem. Za kraj ćemo dodati kako su ovo bile šeste igre i da su u njima četvrti puta pobijedili natjecatelji VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije