donacija pedijatriji žb čakovec

Mario Golenko prikupljao donacije i za najmlađe pacijente donio medicinsku opremu

Humanitarci se sve češće u posljednje vrijeme sjete čakovečke bolnice te prikupljena sredstva i donacije žele podijeliti upravo njima i to onim najmanjima, djeci. Tako je i ovaj put Mario Golenko iz Čakovca organizirao hvalevrijednu humanitarnu akciju u kojoj je prikupio 6.500 kuna.

– Član sam Teutonskog viteškog reda doma svete djevice Marije Jeruzalemske sa sjedištem u Beču. Naslijedio sam vitešku titulu od svog djeda, što me čini jedinim članom, vitezom u Hrvatskoj. Red se bavi humanitarnim radom i tako sam i ja odlučio pokrenuti akciju i pomoći čakovečkoj bolnici. Humanitarnu akciju sam pokrenuo preko društvenih mreža i putem košarica za prikupljanje sredstva, ali akciji se nažalost odazvalo vrlo malo ljudi, te sam donacije prikupio jedino od Grada, Županije, Tehnix d.o.o., Gradske kavane i Pana d.o.o. na čemu im se ovim putem zahvaljujem, rekao je Mario Golenko.

Pomoću donacije koje su se prikupljale od 15. svibnja do 15. kolovoza, Mario je odlučio kupiti medicinsku opremu za pedijatriju Županijske bolnice u Čakovcu te 7. rujna uručio dvije vage, jedna posebna za veću djecu i jedna manja za bebe, inhalatore, toplomjere, tablu za pregled vida i uređaj za mjerenje beba.

– Tijekom ove godine smo skupili znatno puno opreme, ali ona je potrošni materijal. Ljudi su prepoznali važnost i potrebu da nas doniraju, najčešće doniraju inhalatori, pulsni oksimetri, toplomjeri, te nam je ta oprema koju dobivamo vrlo dragocjena, uvijek potrebna te se ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Golenku na ovoj vrijednoj donaciji, rekao je dr.med. Dejan Balažin, voditelj Odjela pedijatrije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije