POSREDOVALI SMO

Belica: Zbog kanalizacije i pucanja temelja strahuju za kuću, evo što o svemu kaže načelnik Taradi

Jedan od naših postulata je biti u službi malog, običnog čovjeka, biti posrednici u rješavanju problema koje oni smatraju nerješivima. U ovom slučaju 'spojili' smo jednu beličku obitelj i načelnika Općine s izuzetno ažurnim Zvonimirom Taradijem. Bit će nam izuzetno drago da se iznijeti problem što prije riješi i tek tada ćemo i mi biti zadovoljni.

‘U prilogu Vam šaljemo fotografije vezane uz pritužbu vezanu uz zanemarivanje gradnje kanalizacije u tzv. Donjem kraju Belice. Prije nije bilo strašno sve dok nam kuća nije počela pucati. Imali smo kontakt s načelnikom Zvonimirom Tradijem, ali neuspješno. Pogledao i otišao. Uzmite u obzir kako se radi o urušavanju obiteljske kuće’. Piše u pritužbi koju smo s fotografijama dobili na naš portal od jedne beličke obitelji (podaci poznati uredništvu), a zamoljeni da iznesemo u javnost problem koji se očito ne rješava. 

Ne želeći biti jednostrani s navedenom dokumentacijom upoznali smo Zvonimira Taradija, načelnika Općine Belica, koji nam je, a što je za svaku pohvalu, odmah pojasnio iznijeti problem. U cijelosti prenosimo njegovo očitovanje: 

‘Poštovani! Zahvaljujem na vašoj korektnosti u izvještavanju javnosti u vezi predmetnog, slučaj Belice u Donjem kraju. Nakon analize fotografija mislim da se radi o poziciji objekta obitelji Lončarić. Točno je da sam cca prije 30 dana bio na razgovoru kod njih kako riješiti problem odvodnje oborinskih voda u tom dijelu naselja. Moram vas upoznati da su njihova dvorišta nagnuti od ceste dolje 30-40 %. Gotovo nakon svakog većeg nevremena dolazi do erozije zemlje koja u principu čini “Kanal” za odvodnju (na slici). Isti se kanal uništi uglavnom na parceli prije njih, a koja  je neuređeno građevinsko zemljište.

Slika koju pokazuju (iskopani kanal uz ogradu) nije kod ceste već unutra na kraju njihovog dvorišta (cca 30 metara unutra) i rezultat je voda iz susjednog zemljišta prije njih. Morate znati  da je njihovo dvorište -drugi dio veliki nagib i da je svaku veću “VODU” tamo teško kontrolirati.

Problem je kompleksnije naravi jer i oni puštaju krovne vode (žljebovi) u kanal ispred kuće, a u principu su niže od njega. Za fotografiju pucanje temelja nemam komentar, ali mislim da se radi o nečem drugom, a za to ćemo ako je potrebno konsultirati svjedoke oko njih i sudskog vještaka. Napominjem da je cesta Braće Radića (gdje oni žive) županijska cesta. U svakom slučaju ja sam za suradnju i ne vidim drugog načina rješavanja problema.

Ne smiju zaboraviti, a ja napominjem (oni su upoznati kod zadnjeg razgovora kod njih) te podsjećam da su gotovi projekti za izradu staze i odvodnje oborinskih voda zajedno kao investicija Županijske ceste Međimurja za Ulicu braće Radića, a koji su i oni dio te ulice. Natječaj za izgradnju bi se mogao objaviti u 10 mjesecu. Time će se riješiti generalni problem pa i njihov’, napisao je belički načelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije