budući IT stručnjaci

MIS i MIK: Počeli upisi na prestižne informatičke tečajeve

Udruge Mladi informatičari Strahoninca i Međimurski informatički klub Čakovec započeli su upise na svoje prestižne informatičko-robotičke tečajeve

I ove godine su odlučili javno prezentirati sadržaj svojih tečajeva u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje dana 1. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati.

Prilika je to za roditelje i djecu da se upoznaju s radom udruga, posebice specifičnostima i ciljnom skupinom svakog pojedinog tečaja, a sve kako bi za svoje dijete mogli odabrati najbolji spram djetetovih predispozicija i afiniteta. Prisutni će također upoznati predavače i mentore te će na kraju prezentacije imati priliku na sva svoja pitanja izravno dobiti odgovore, ali i preporuke. Po završetku javne promocije roditelji i djeca će imati prilike i osobno porazgovarati sa svakim od predavača.

Cijeli skup tečajeva pomno je koncipiran te međusobno povezan kako bi djeca do kraja svoje srednje škole stekla vrsna znanja koja bi im bila, u slučaju uspješnog svladavanja, jamac izvrsnosti te uspješnosti u gospodarstvu.

Kako tržištu kronično nedostaje programera te se već sada zna da će potražnja za njima u budućnosti biti još veća, upis na naše tečajeve najbolji je put stvaranja budućih vrsnih IT stručnjaka. Dodamo li tome da je programer jedan od najbolje plaćenih poslova, naša inicijativa izravan je doprinos stvaranja bolje budućnosti djece. Vrijedi napomenuti da su predavači jedni od najboljih IT stručnjaka iz gospodarstva i obrazovnog sektora, tako da su oni jamac uspjeha što dokazujemo rezultatima na raznim natjecanjima.

Udruga MIS, u partnerstvu s udrugom MIK, Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje (TICM), Međimurskom Županijom, Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec, prijavila je Ministarstvu znanosti i obrazovanja (MZO) projekt “Centar izvrsnosti informatike”. Iskoristit ćemo priliku predstaviti sadržaj i plan projekta, obzirom na njegovu atraktivnost. Projekt planira izravno financijski poduprijeti i Međimurska županija, a trenutno je u fazi ocjenjivanja od strane MZO-a.

– Veselimo se vašem dolasku jer naša djeca zaslužuju najbolje kako bi konkurirala za prestižne poslove 21. stoljeća, poručuju MIS i MIK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije