odgovor na polemike

Miljenko Ovčar: ‘Ženu koja skuplja boce ne zanima nastupa li Thompson ili Bajaga’

- Kad ćemo o onome što nam svima treba? Pristojnim plaćama, dječjim dodacima, mirovinama... - pita se Miljenko Ovčar

U posljednje vrijeme u Hrvatskoj ne prestaju polemike oko nastupa glazbenika. Najčešće se hajka diže oko nastupa Marka Perkovića Thompsona, a posljednjih nekoliko dana svjedočili smo raspravama oko nastupa Bajage. Svoje viđenje na to, u obliku Facebook statusa, dao je poznati radijski voditelj Miljenko Ovčar. Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti.

– Apropos Thompsona, Bajage, zabrana, dozvola i sličnog. Na Porcijunkulovom slušao Žigu, Ninu i Tonija. Potkraj posljednja dva koncerta zapazio postariju gospođu koja je s našeg i susjednih stolova skupljala plastične boce. Nije bila nametljiva, nije prosila, samo je tiho gurala boce u plastičnu vreću ili dvije koje je imala sa sobom. Svaka boca 50 lipa, da se skupi 15 ili 20 kuna vjerojatno za kruh i mlijeko sljedećeg dana. Nemam pojma je li gospođa “stara komunjara” ili “notorna desničarka”, ali mi se nekako čini da joj je posve svejedno jesu li je sjeb’li Ivo, Zoki ili Plenki.

Jedino što ju zanima i što treba je pristojna mirovina. I baš me zanima kad ćemo malo o tome? O onome što nam svima treba. Pristojnim plaćama, dječjim dodacima, penzijama. Kad ćemo o onome od čega mi i svi koje dolaze iza nas trebamo živjeti sutra? Ili ćemo se i dalje hraniti s onim što je iza nas?

Jer Thompson i Bajaga, uz dužno poštovanje, pod stare dane sigurno neće skupljati plastične boce, a nama bi se, ako nastavimo ovako, lako moglo desiti da na nekom sljedećem Porcijunkulovu plastičnih boca bude premalo – kaže Miljenko Ovčar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije