TRENUTAK RADOSTI

Renata Marđetko je pronašla posljednju luku

Renatu je uvijek vodila želja da bude bliže čovjeku u nevolji, proglašena je dobrotvorkom Hrvatske, a hrabrile riječi Majke Terezije: 'Ono što mi činimo je samo kap u oceanu. Ali ocean ne bi bio isti bez te kapi'

Od rodne Kotoribe, Čakovca, Varaždina, Zagreba, Londona, preko Kalkute, dugi su putovi koje prošla 40-godišnja, prva hrvatska magistrica palijativne skrbi, Renata Marđetko, mlada žena koja odnedavno živi u Prelogu. U tome je gradu pronašla Preložanina Antuna Bermanca, životnog suputnika s kojim će od jučer, petak 17. kolovoza, dijeliti – ‘sve dok nas smrt ne rastavi’.

Kao što smo u uvodu istaknuli prošla je mnoge luke, a ovu najsretniju ističemo jer će u njoj naći svoj mir, dok su ostale u njezin život i rad tkale znanje, iskustvo, a nadasve plemenitost za pomaganje onima, kako ona zna reći, od kojih je medicina ‘digla ruke’, no ona je živjela i živjet će život pod krilaticom ‘Život je čudo, čak i onda kad se primiče kraju’.

U novi život krenula je iz svog rodnog doma u Kotoribi. Tamo su kriomice brisali suze majka Ljiljana, tata Josip, brat Vitomir, dok je potpis svjedočanstva za ulazak u novu luku i u vjenčane spise stavila njezina draga prijateljica Željka Siladi iz Kotoribe stavivši tim povodom na svoj Facebook profil skladbu Žige i bandista ‘Dok pred oltar stane ona’.
Antuna se sjetila njegova seka Marta Mustač podarivši mu posredstvom svoga profila Oliverovu skladbe ‘Što to bješe ljubav’.- Svom braceku!, napisala je u povorci, dok se kuma Željka pohvalila brdom kolača napisavši: – Nije lako biti kuma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije