prisega

Tko su nove zamjenice općinskih državnih odvjetnika u ODO Čakovec?

Jasmina Posavec Kirić, Amalija Matečić i Nirvana Mišković u Zagrebu su svečano prisegnule na novu dužnost

Državnoodvjetničko vijeće imenovalo je na svojoj posljednjoj sjednici održanoj početkom srpnja 2018. godine ukupno trideset i osam zamjenica i zamjenika općinskih državnih odvjetnika koji su ovih dana svečano prisegnuli na te dužnosti u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Prisegnule su i nove zamjenice u Čakovcu i susjednom Varaždinu. Jasmina Posavec Kirić i Amalija Matečić prisegnule su na dužnost zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu (Kazneni odjel), kao i Nirvana Mišković (Građansko-upravni odjel).

Nataša Vugrek prisegnula je na dužnost zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu (Kazneni odjel).

Imenovani zamjenici prisegnuli su pred predsjednicom Državnoodvjetničkog vijeća Snježanom Frković, a prisezi su prisustvovali Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić i ministar pravosuđa Republike Hrvatske Dražen Bošnjaković koji su se novoimenovanim državnoodvjetničkim dužnosnicima obratili prigodnim govorima istaknuvši značaj te dužnosti u profesionalnim i privatnim životima.

Govorom dobrodošlice svim okupljenim dužnosnicima i uzvanicima obratio se predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić.
Prisezi su nazočili i članovi Državnoodvjetničkog vijeća te županijski i općinski državni odvjetnici, kao i brojni uzvanici i kolege novih državnoodvjetničkih dužnosnika u ime kojih se, svima okupljenima, govorom zahvale obratio Frano Amižić, zamjenik općinskog državnog odvjetnika u općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije