ONI DOLAZE

Jakov Globlek: 6-godišnji dječak u društvu odraslih puhača

Kada se 6-godišnji dječak zaljubi u glazbalo koje je njemu najljepše, onda je riječ o glazbenom zanesenjaku. Nastavi li tako, puhači Donje Dubrave su problem jednog člana riješili za desetljeća unaprijed

Kada se 6-godišnji dječak zaljubi u glazbalo koje je po njemu najljepše, koje njegovom rukom proizvodi najljepšu glazbu, onda je riječ o glazbenom zanesenjaku. Nastavi li tako puhači Donje Dubrave su problem jednog člana riješili za desetljeća unaprijed.

Simpatičnom elokventnom dječačiću Jakovu Globleku iz Donje Dubrave svirka mjesnih puhača je praznik za njegovu dušu. Mama Natalija i tata Dalibor kažu da Jakova ti taktovi pretvore u drugo dijete, samopouzdano, glazbeno najjače od svih, a tek mu je 6 godina. Zamolio je roditelje da razgovaraju sa stričekima koji ‘igraju’ da ga prime među njih i neka mu daju ‘nekaj kaj bi on mogao igrati’.

Rado je dočekan među velikima i nije dugo trebalo pa mu se rukama našao triangl. Nekoliko proba i uslijedio je njegov prvi nastup u lipnju na 130-toj obljetnici DVD Donja Dubrava kada su vatrogasci svirali u mimohodu. Jakov je bio posebno ponosan jer je uz njega u mimohodu bio i njegov tata. Sreli smo ga ponovno nedavno u Svetoj Mariji. Ponovo je svirao vatrogascima na 23. Međunarodnom natjecanju sa zaprežnim špricama.

Predsjednik Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava Zoran Horvat kaže kako će Jakov i ubuduće, kada mu se prohtije, moći među njih. Jakovu je upravo Zoran uzor je po puhačkoj ‘formaciji’ svira uz njega, a Zoran naprosto uživa u entuzijazmu i glazbenom rastu dječačića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije