velika investicija

Kreće završna faza radova na sportskoj dvorani OŠ Goričan

Gradnja dvorane započela je 2013. godine, a ukupni troškovi iznosit će gotovo 13 milijuna kuna

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture za 180 učenika Osnovne škole Goričan početkom drugog polugodišta u školskoj godini 2018./2019., odvijat će se u novoj sportskoj dvorani, potvrđeno je današnjim potpisivanjem ugovora župana Međimurske županije Matije Posavca i direktora tvrtke Team građenje d.o.o Igora Hoblaja.

– Potpisujemo ugovor za završetak gradnje dugoočekivane dvorane koja će do kraja 2018. biti spremna kako bi svi učenici, ali i brojne udruge i mještani Goričana mogli koristiti ove prostorije za svoje potrebe, istaknuo je župan Matija Posavec te je dodao da će Međimurska županija i Općina zajedno dogovoriti financiranje vanjskog uređenja dvorane i parkirališta, kao i opremanje dvorane.
Vrijednost potpisanog ugovora je 2.202.640,95 kuna s PDV-om, kako je napomenuo Igor Hoblaj, a planirani kraj završetka dvorane je 120 dana od početka radova. Gradnja dvorane započela je 2013. godine te je ukupna predviđena vrijednost ulaganja u radove i opremu na samom kraju investicije 12.766.974,97 kuna s PDV-om.
– Školsku dvoranu priželjkujemo već duže vrijeme, zahvaljujem županu i županijskim institucijama na pruženim potporama prilikom gradnje i opremanje dvorane koju će koristiti veliki broj mještana iz Goričana i okolice, rekao je načelnik Općine Goričan Mario Moharić.
Ravnatelj OŠ Goričan Zlatko Varošanec, napomenuo je kako je ova dvorana dugogodišnji san škole i općine koja će zasigurno biti popunjena tijekom svih 7 dana u tjednu, te je zahvalio županu na pruženoj financijskoj podršci prilikom ostvarivanja dugogodišnje želje u finalizaciji projekta završetka dvorane OŠ Goričan.
Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Branko Sušec, istaknuo je kako je ovo jedan dio investicijskog ciklusa u obrazovanju u Međimurskoj županiji. Samom potpisivanju nazočili su i direktor MIN-a Ivan Vinković i župnik Josip Drvoderić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije