hodočašće i obnova zavjeta

FOTO Obnovljen zavjet svetom Roku u Draškovcu

Tradiciji hodočašća i obnovi zavjeta svake godine prisustvuje sve više vjernika


Proslava 258. obljetnice zavjeta svetom Roku održana je u Draškovcu gdje se okupio velik broj hodočasnika iz cijelog Međimurja i okolice. Davne 1760. godine Draškovec se zavjetovao svetom Roku zbog kuge koja je poharala područje te je tada utemeljena crkva u Draškovcu posvećena upravo tom svecu. Ovogodišnje Rokovo, u organizaciji župnika Matije Vonića, započelo je trodnevnicom 13. kolovoza, kako bi se vjernici pripremili za blagdan svetog Roka koji slavimo 16. kolovoza.

Tradicionalnom zavjetnom procesijom s kipom sv. Roka, započelo je misno slavlje koje je predvodio msgr. Josip Mrzljak, varaždinski biskup. Događanja kroz trodnevnicu bila su usmjerena na temu sveci, priroda i životinje, a upravo je životinjama posvećeno najviše pažnje izložbom slika i predavanjima uz tradicionalan ‘Draškovski sejem’ na kojem su izloženi suveniri i cvijeće.

Tradiciji hodočašća i obnovi zavjeta svake godine prisustvuje sve više vjernika, među kojima su bili i župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika grada Preloga Zdravko Kvakan i predsjednik Mjesnog odbora Draškovec Josip Kobal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije