svestran mladić

FOTO Dejan Šebestijan, mladi umjetnik iz Kotoribe izradio impresivnu bistu Nikole Tesle

Dejan će ovaj rad izložiti na Zrinski art festivalu, a ako ga netko ne kupi, krasit će Tehnički muzej ‘Nikola Tesla’ u Zagrebu. Dejane, svaka čast!

Mladi umjetnik iz Kotoribe, Dejan Šebestijan, zaista je svestran. Iako samouk, briljira u slikarstvu, a u zadnje vrijeme se najviše posvetio crtanju olovkom. Protekle zime nas je oduševio i s nekoliko predivnih snježnih skulptura.

>>> ANĐEO OD SNIJEGA Dejan iz Kotoribe ponovo pokazao svoj talent
>>> PONOVNO ODUŠEVIO Dejan iz Kotoribe zadivio novim snježnim skulpturama

Ipak, ovih je dana iznenadio najnovijim radom – bistom Nikole Tesle. Dejan se tako odlično snašao u kiparstvu, a to je posebno iznenađujuće jer je sve naučio i napravio sam.

Na pitanje od čega je bista napravljena, rekao nam je da je s materijalom improvizirao. Zbog mnogih obaveza i aktivnosti, rad je potrajao duže od planiranog.

– Za izradu biste trebalo mi je nekoliko mjeseci, no da sam se posvetio samo tome, bio bih gotov za otprilike dva tjedna, govori nam ovaj umjetnik iz Kotoribe i dodaje da mu je ove godine cilj bio napraviti nešto više od snježnih skulptura pa se odlučio na ovakav pothvat.

Motiv za izradu bio je i festival inovativnih umjetničkih praksi ‘Zrinski art festival’ koji se krajem kolovoza održava u Muzeju Međimurja Čakovec. Do sada je festival održan dva puta i na njoj su sudjelovali umjetnici iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske,Velike Britanije, SAD-a i Srbije u raznim umjetničkim disciplinama.

Na njemu će se ove godine predstaviti i Dejan i to s tri vlastita rada. Kako nam je rekao, uz bistu Nikole Tesle predstavit će se i slikom čakovečkog Starog grada rađenom metodom ulja na platnu te jednim radom s olovkom. Zanimalo nas je gdje će bista završiti nakon Zrinski art festivala.

– Najvjerojatnije će završiti u Tehničkom muzeju ‘Nikola Tesla’ u Zagrebu, osim ako je netko ne kupi na izložbi u Čakovcu, rekao nam je Dejan koji je još jednom zadivio, a njegove radove možete pratiti i na njegovoj Facebook stranici. Dejane, svaka čast!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije