za oboljele od leukemije i limfoma

Avanturisti Ljiljana i Elvis iz Međimurja krenuli na put biciklima do Balatona u Mađarskoj

- Ovo putovanje kružnom stazom oko Balatona posvećujemo djeci oboljeloj od leukemije i limfoma od koje je bolovala i moja kćer Martina, rekla je Ljiljana

Dvoje ljubitelja avanture, prijatelji Ljiljana Zubić i Elvis Prišlić, koji se bicikliranjem i planinarenjem bave dugi niz godina, jutros oko 7:30 sati biciklima su se uputili u novu avanturu koja je započela u Čakovcu, dok je cilj u susjednoj Mađarskoj.

Ljiljana iza sebe ima brojna putovanja uz koje veže lijepa sjećanja. Jedno od takvih je prošlogodišnje bicikliranje stazom dugom više od 400 kilometara te putovanje u Španjolskoj gdje je propješačila hodočasnički put ‘Camino de Santiago’, hodajući gotovo 700 kilometara. Posebno je značajan takav podvig nakon teške bolesti i različitih životnih nedaća koje je Ljiljana imala.

>>> LJILJANA ZUBIĆ Međimurka koja je nakon teške bolesti propješačila 675 km

No, današnji put za Ljiljanu i Elvisa ima velik značaj. Ovo putovanje posvećuju djeci oboljeloj od leukemije i limfoma.

– Naš cilj je da večeras stignemo do jezera Balaton, jezera Hévíz ili grada Kestela koji se nalazi 8 kilometara zapadno od Balatona. Dokle ćemo večeras stići ovisi o našoj volji, vremenu i vremenskim uvjetima koji će nas pratiti tijekom putovanja. Ovo putovanje kružnom stazom oko Balatona posvećujemo djeci oboljeloj od leukemije i limfoma od koje je bolovala i moja kćer Martina, rekla nam je Ljiljana.

Martina Zubić sa samo 12 godina bolovala je od teške Hodgkinove bolesti (tumor limfnih čvorova). Nakon nekoliko godina liječenja u Zagrebu, Martina je uspjela pobijediti bolest i dokazati da je sve moguće. Ova 24-godišnjakinja danas je sretna i zdrava djevojka koja iza sebe ima završen diplomski fakultet Ekonomije.

Ljiljani i Elvisu želimo sretan put!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije