LJUDI OKO NAS

Gabriela Jakupek: ‘Moj je život moja pjesma’

Naslov za prilog uzeli smo s Facebook profila 25-godišnje Gabriele Jakupek iz Svete Marije, djevojke koju smo zapazili na 23. Međunarodnom vatrogasnom natjecanju sa zaprežnim špricama, koja je tijekom jednog popodneva zamijenila nekoliko uloga i to u službi vatrogastva, odnosno djece

Gabrielu Jakupek, po struci bac. med. techn., u Svetoj Mariji ne treba posebno predstavljati, kao ni u redovima vatrogasca Međimurja, a i znatno šire. Svoj je mjesni, odnosno vatrogasni imidž stjecala kada je kao mala djevojčica ušla u vatrogasni pomladak DVD Sveta Marija, pomladak najjači od svih u Međimurju. S vremenom je postala ta koja je vodila najmlađe, a potom postala čelnica Vatrogasne mladeži DVD. Kako je vrijeme odmicala Gabriela je ‘rasla’ i stasala u vatrogastvu.

Kao markantnu vatrogaskinju vidjeli smo je 12. kolovoza u počasnom vodu, s vatrogasnom kacigom na glavi, kako dočekuje goste natjecanja. Ubrzo potom, evo Gabriele za govornicom jer je bila voditeljica svečanosti otvaranja 23. natjecanja. Bijelu vatrogasnu košulju ubrzo mijenja u crvenu sportsku majicu, oblači hlače i ‘uskače’ u natjecateljsku desetinu društva. Uz to, priskočila je u pomoć pri opremanju članova TS Mejaši koji su za trenutak postali vatrogasci ne bi li probali ‘čari’ pumpanja sa starim špricama. Bilo je to u revijalnom dijelu.

Ubrzo je uslijedio trenutak proglašenja najboljih. Ona opet u svečarskoj odori…
I to je prošlo. Počela je vatrogasna veselica na kojoj su u koreografiranom plesu nastupili najmlađi. Bili su polaznici Radionice za djecu koju Gabriela vodi svaki četvrtak, a pod patronatom Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija. U njihovu se koreografiju uklopila i Gabriela nastavivši svoju nedjeljnu pjesmu.
Želimo joj da takvih pjesama bude što više i da njezin život ostane ono što kaže naslov priloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije