Pješački prijelaz

Djeca još uvijek prelaze opasnu cestu bez zebre, Općina Pribislavec moli za strpljenje

Ako se problem ne riješi do početka nastave, roditelji svoju djecu ne žele pustiti na redovnu nastavu

Našoj redakciji ponovno se obratio čitatelj koji je na ozbiljan problem upozorio već u ožujku ove godine, a od Općine Pribislavec dobit će isti odgovor. O čemu je riječ pročitajte u nastavku.

Prošlo je pet mjeseci od upita o izradi pješačkog prijelaza, a odgovor na pitanje još je isti: U planu je. U kolovozu ove godine zabrinut Roberto Jerašević ponovno moli za pomoć: ‘Problem je u tome što većina stanovnika u romskom naselju Pribislavec ignoriraju navedeno te ništa nisu poduzimali, ali ja šutjeti neću. Moje dijete ovog rujna kreće u prvi razred osnovne škole. Zaposleni smo supruga i ja te nismo u mogućnosti uzeti godišnji da odemo na odmor, već će tih dana supruga pratiti dijete na putu do škole. Bojimo se tog puta, a najviše kako će dijete prelaziti cestu.’

Također, napomenuo je kako na istoj cesti postoje dva pješačka prijelaza, no nisu na samom križanju, već su odvojene približno jedan kilometar. 

– Kad smo dobili odgovor u ožujku, čekali smo završetak radova na glavnoj Ulici braće Radić. Poradi odgovara kako je izrada u planu, mislili smo da po završetku obilježavanja te ceste, na red će doći i pješački prijelaz u Industrijskoj. Međutim radovi su gotovi, a prijelaza koji je u planu već 15 godina, nažalost, nema.

Njegova je poruka: ‘Ako se problem ne riješi do početka nastave ja svoje dijete ne želim pustiti na redovnu nastavu.’

Upite smo proslijedili Općini Pribislavec gdje su zamolili za strpljenje mještana. U pitanju nije jednostavan postupak.

– Pješački prijelaz na tom dijelu je planiran, a gotov je i prometni elaborat. Cesta je u nadležnosti ŽUC-a Čakovec i ono što sada slijedi je sjednica krajem rujna gdje bi nacrt morao biti prihvaćen pa ćemo saznati i točne podatke o trajanju izrade. Dakle, radi se na tome i bit će realizirano. – poručio je Vladimir Brozović, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pribislavec.

Osvijetljenost za noćne uvjete je LED rasvjetom, a prometnica ima postavljene znakove zabrane, upozorenja i brzine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije