Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Međimurke i Međimurci spas od ljetnih vrućina svakodnevno traže uz rijeku Dravu
eMedjimurje.hr

POZNATA KUPALIŠTA

FOTO Međimurke i Međimurci spas od ljetnih vrućina svakodnevno traže uz rijeku Dravu

Brojni kupači svih dobnih skupina potražili su spas od vrućina. Uz kupanje, zabavljaju se na razne načine

Već je dobro poznato kako svake godine, tijekom ljetnih vrućina i sparina, građani brzinsko osvježenje traže u kupanju obližnjim na rijekama ili jezerima. Tako umjesto ponekad napornog, dugog i skupog putovanja destinacijama uz Jadransku obalu ili dalje, naši Međimurci i Međimurke najbrži spas od vrućina najčešće pronalaze na kupalištima uz rijeku Dravu.

Posjetili smo poznatija mjesta rashlađivanja, kupalište na Dravi kod Svete Marije, kao i Šodericu kraj Cirkovljana. Dolazeći u ranim popodnevnim satima, zatekli smo brojne kupače svih dobnih skupina, koji su uz rado poziranje našoj fotografkinji uživali plivajući, brčkajući se u plićaku, igrajući picigin, hvatajući zrake sunca, zabavljajući se na skakaonicama. Neki su odlučili podići ljestvicu uživancije drvenim stolom i stolicama u vodi, kako bi prilikom ispijanja osvježavajućih napitaka hladili noge.

Međimurke i Međimurci spas od ljetnih vrućina potražili uz rijeku Dravu Fotogalerija

Uz rekreaciju na dodatnim sadržajima poput pješčanog odbojkaškog terena, neki su izabrali i čavrljanje uz vodu, kao i piknik u hladovini. Dobro raspoloženi kupači rado su odgovarali na naša pitanja, a saznali smo kako su oprezni i dobro upoznati s pravilima kupanja u rijekama ili šljunčarama.

Najčešći su oni posjetitelji koji se na tim mjestima rashlađuju svako ljeto već duži niz godina. Kupališta posjećuju u društvu prijatelja, obitelji i poznanika iz okolice. Kakve je sve kadrove opuštene ljetne atmosfere uhvatio naš objektiv pogledajte u fotogaleriji!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!