dodjela uvjerenja

11 Međimurki završilo program osposobljavanja za posao njegovateljice

Udruga DOSTI je ovim osposobljavanjem stvorila mogućnost za nova zapošljavanja budućih njegovateljica

U utorak, 17. srpnja u prostorijama Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (DOSTI) održana je svečanost dodjela uvjerenja o osposobljenosti za poslove njegovateljice. Osposobljavanje za poslove njegovateljice provedeno je u okviru programa ‘Zaželi’ koji provodi DOSTI, pod nazivom projekta ‘Želim – pomoć dijelim’.

Osposobljavanje je provelo Pučko otvoreno učilište Čakovec. Osposobljavanje je završilo svih 11 žena koje su uključene u program, što treba posebno istaknuti s obzirom na zahtjevnost samog osposobljavanja i njegovo trajanje. Osposobljavanje je započelo 1. veljače 2018. godine i završilo je sa završnim ispitom koji je održan 12. srpnja.

Osposobljavanje se sastojalo od teoretskog i praktičnog djela. Teoretski dio trajao je 170 sati, praktični 280 sati dok su vježbe trajale ukupno 50 sati. Praktični dio je proveden u suradnji s domovima za starije i nemoćne osobe i to u Domu za starije i nemoćne osobe Mesmar iz Preloga, Domu za starije i nemoćne osobe Strahija iz Hodošana, Domu za starije i nemoćne osobe Slakovec, Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec, Obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe Gorupić iz Otoka te Obiteljskom domu za psihički bolesne osobe Škvorc iz Štrigove.

– Posebno zahvaljujemo domovima koji su omogućili provođenje praktičnog dijela osposobljavanja i iskazanu želju za suradnjom s DOSTI – poručuju iz udruge.

Ženama je uvjerenja o osposobljenosti uručio ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta, Mario Zamuda uz prigodne riječi zahvale DOSTI i pohvale prisutnima. Prisutnim ženama čestitala je i voditeljica projekta Dijana Novak te koordinatorica aktivnosti projekta Tina Štefan. 11 žena nastavlja s pružanjem usluge pomoći u kući ojačane novim verificiranim znanjima i sposobnostima. Usvojenim znanjima i vještinama povećati će se i kvaliteta odnosa i usluge koje se pružaju korisnicama usluge pomoći u kući.

Osposobljavanje za poslove njegovateljice je posebno bitno za DOSTI kao i za same žene koje su završile osposobljavanje. Ženama su ojačani kapaciteti vezano uz tržište rada te vlastita pozicija u obitelji i zajednici u kojoj žive. S druge strane DOSTI je ovim osposobljavanjem stvorio mogućnost za nova zapošljavanja budućih njegovateljica.

Projekt ‘Želim – pomoć dijelim’ financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije