ŽUPA Sveti Martin na Muri

Sveta Ana 25 ljeta u Hlapičini

Hlapičina, naselje u Župi Sveti Martin na Muri ovih dana je u znaku obilježavanja i proslave 25. obljetnice blagoslova filijalne crkve Svete Ane u svojem mjestu

Središnja svečanost biti će u nedjelju, 29. srpnja kada će u 11 sati biti služena svečana sveta misa koju će predslaviti monsinjor Juraj Jezerinac, biskup u miru, koji je pred 25 godina kao pomoćni biskup zagrebački, crkvu Svete Ane blagoslovio.

Istog dana u 17:30 sati bit će odigrana prijateljska nogometna utakmica između Selekcije svećenika i veterana domaće NK Mure. Svemu ovome prethode trodnevna slavlja, a prvo je u četvrtak, 26. srpnja, kada večernju svetu misu u 18 sati služi štrigovski župnik velečasni dr. Kristijan Kuhar. Poslije mise bit će održana tribina o 25 godina crkve te prigodno druženje u prostorijama NK Mure.

U petak u 20:30 sati svetu misu služi velečasni Tihomir Ciglar, a poslije mise na redu je koncert svetomartinskog glazbenika Dominika Padarića. Monsinjor Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije, a rodom iz Župe Sveti Martin na Muri (Brezovec) u subotu, 28. srpnja od 20:30 sati služit će svetu misu, poslije koje će uslijediti procesija sa svijećama po naselju.

Domaći župnik prečasni Ivan Herceg poziva sve ljude na ova događanja, jer crkva u Hlapičini u mnogo čemu je promijenila lice ljudi i naselja i s radošću dočekuje sve one koji dolaze u naselje i u crkvu koja je podignuta snažnim zauzimanjem velečasnog Blaža Tote, u ono vrijeme svetomartinskog župnika i snažnom  potporom Franje Bogdana, čovjeka čvrste volje i još čvršća karika u djelovanju župne zajednice i mjesne crkve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije