ODUŠEVLJENI ZAJEDNIŠTVOM

ANKETA Međimurce smo pitali: Što vam znači uspjeh Vatrenih?

- Konačno se u javnosti promiču prave ljudske vrijednosti - skromnost, požrtvovnost, kultura u ophođenju s drugim ljudima, suosjećanje, zahvalnost, poštovanje... Ne treba nam 75 ili 105 političkih stranaka, nego jedinstvo - samo su neke poruke iz Međimurja

Građane Međimruja poslije spektakularnog dočeka svjetskih nogometnih viceprvaka pitali smo kako komentiraju to neviđeno slavlje i najveće okupljanje Hrvata od dolaska pape Ivana Pavla II. 1994. godine.

Alenka Novak (62), viša medicinska sestra, Čakovec:
Ovaj veličanstveni uspjeh za Hrvatsku je kao odličje za ljubav, povezanost, požrtvovnost i jedinstvenost. Svi za jednog, jedan za sve. To ne pamtim još od Domovinskog rata. Htjela bih da ovo zajedništvo potraje zauvijek. Cijeli svijet sad zna gdje je Hrvatska. Na žalost, nakon euforije vraćamo se u životnu stvarnost. Političari su na godišnjem odmoru, zasluženom, nakon napornog rada ili nerada, a onda ponovno dolaze svađe, podmetanje, jedan drugome ne da za pravo, a za narod ne naprave ništa. A samo nam malo treba za zajedništvo i Lijepu Našu.

Alojzije Šestan (70), poduzetnik, Prelog:

Oduševljen sam ne samo uspjehom naše fenomenalne nogometne reprezentacije, nego i proslavom i dočekom vatrenih u Zagrebu. Dečki su definitivno pokazali da jedinstvo donosi velik uspjeh i perspektivu. Nadam se da će političari razmisliti o tome da nam treba maksimalno jedinstvo. Ne treba nam 75 ili 105 političkih stranaka, nego jedinstvo. Premala smo država za razjedinjavanje, potrebna nam je kohezija. Zvali su me poslovni partneri iz UAR-a, Meksika, Kolumbije, Čilea… Svi hvale Hrvate, čestitaju i kažu “Bravo, Hrvatska, samo naprijed”.

Igor Baksa (37), glumac, Čakovec:

Konačno se u javnosti promiču prave ljudske vrijednosti – skromnost, požrtvovnost, kultura u ophođenju s drugim ljudima, suosjećanje, zahvalnost, poštovanje… Dakle, sve ono kaj su naši dečki pokazali na terenu i oko njega, a što mnogim njihovim najvatrenijim navijačima nedostaje u svakodnevnom životu. Te se vrline dugoročno urezuju u podsvijest cijelog našeg naroda. To je stvar koja nadilazi politiku i stranke i transformira svakoga, pa čak i političare, u malo bolju verziju samog sebe. Ovo je sjajan uspjeh.

Vanja Ovčar (26), magistar politologije, Čakovec:

Nevjerojatan podvig naših koji su dokazali da se unatoč svemu – može. Najveća im je pobjeda to što su barem nakratko ujedinili zemlju i predstavili je u najboljem svjetlu na najvećoj svjetskoj pozornici.

Damir Novak (58), karikaturist, Čakovec:

Bio sam u Češkoj i imao sam osjećaj da mi svi Česi žele dati do znanja da navijaju za nas. Mi smo narod koji pamti samo dobro, a loše, čak i ekstremne poteze politike, a koji život znače, zaboravimo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije