prvi efekti uspjeha vatrenih?

FOTO Petnaestak ruskih turista u središtu Čakovca

Naši novinari u Čakovcu su sreli skupinu turista iz Rusije. Kako kažu simpatični Moskovljani, zdušno su navijali za Vatrene u finalu protiv Francuske

Svjetsko prvenstvo je gotovo, Vatreni su jučer dočekani u Zagrebu i polako se sliježu dojmovi svih nas. Igrači i izbornik Dalić još moraju ‘odraditi’ dočeke u svojim gradovima, ubrzo se vraćaju klupskim obavezama, a uskoro nas očekuju i nove utakmice naše reprezentacije.

Nakon odličnih rezultata u Rusiji, bilo je puno govora o tome kakvu promociju naši reprezentativci rade za Hrvatsku, a najviše se spominjao turizam. Naime, tijekom nedjelje i finalne utakmice, stranice Hrvatske turističke zajednice zabilježile su veliki porast posjeta, a najviše posjeta je zabilježeno iz Indije, Italije, SAD-a, Njemačke, Hrvatske, Francuske i Rusije.

U današnjoj šetnji gradom naši su novinari sreli skupinu turista upravo iz Rusije, zemlje domaćina Svjetskog prvenstva. Nije nam poznato jesu li se na putovanje odlučili zbog odličnih predstava naših nogometaša, no kako su nam rekli, zdušno su navijali za Vatrene u finalu protiv Francuske.

Petnaestak simpatičnih Moskovljana stiglo je u organizaciji turističke agencije Rudi express. Mi smo ih zabilježili u šetnji središtem Čakovca, a u Međimurju će provesti nekoliko dana, kako bi razgledali naš krajolik.

Bilo kako bilo, veliki uspjeh Vatrenih u Rusiji ne samo da je Hrvatima donio brojne trenutke veselja, zajedništva i sreće, već je Modrića i društvo promaknuo u ambasadore hrvatskog turizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije