Udruga Mlada pera

Literati iz OŠ Šijana iz Pule najaktivniji, no ljetni džeparac se još može osvojiti

Osnovnoškolci i srednjoškolci još uvijek imaju u tijeku natječaj 'Nikad ne bi pogodio!' koji vam mogu donijeti ljetni džeparac za rad o simbolu vašega zavičaja

Svi osnovnoškolci iz cijele RH imali su priliku osvojiti jedan primjerak zbornika Različitost je najzanimljivija boja života za sebe i 3 primjerka za svoju školsku knjižnicu. Sve što su trebali napraviti je poslati bilo koji svoj literarni rad (ili više njih!) u periodu od 25. svibnja do 25. lipnja 2018. za objavu na portalu Top generacija.

A apsolutni rekorderi su polaznici Kreativnog pisanja pulske OŠ Šijana: njih 24 poslalo je čak 28 radova i time priskrbili 3 primjerka za svoju školsku knjižnicu. I troje dobitnika između njih 24 osvojilo je svoj vlastiti primjerak zbornika, a troje najboljih su Ana Kuhar za rad Uvijek stojim u sjeni, Petar Grgurević za rad Zimzelen vene i Ivor Kozić za Današnje društvo.

Treba napomenuti da radionica Kreativnog pisanja pulske osnovne škole ima odličnog voditelja, Vladimira Papića, koji je neumoran u poticanju djece na literarno stvaralaštvo pa su zahvaljujući njegovom zalaganju njihovi radovi, osim na portalu Top generacija, objavljivani u časopisu Kvaka, Novom listu, a redovito izdaje i e-knjige s njihovim radovima.

Čestitke sretnim dobitnicima, a sve vas, osnovnoškolce i srednjoškolce podsjećamo da je još uvijek u tijeku natječaj ‘Nikad ne bi pogodio!’ koji vam može donijeti ljetni džeparac za rad o simbolu vašega zavičaja. A džeparac mogu osvojiti i veliki i mali svojim komentarom radova pristiglih na natječaj na portalu Top generacija. A da s udrugom Mlada pera nikad nije dosadno, potvrdili su nam mladi autori čiji radovi su objavljeni u zborniku ‘Različitost je najzanimljivija boja života’ i poslali nam slike sa svojim primjercima:

Učenik 4.c razreda OŠ Braća Radić Koprivnica, Teo Hanžeković, pod mentorstvom svoje učiteljice Vesne Mlinarić, napisao je literarni rad pod nazivom Oboji svijet.
Antonija Jaklin (5.r.) i David Mlinarić (6.r.) te Lidija Novak Levatić učiteljica hrvatskog jezika, Osnovna škola Gornji Mihaljevec

Nika Halić i Mia Medvedec, obje iz 2.a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica (učiteljica Ljiljana Rinkovec)
OŠ Nedelišće: Nika Borko iz 8. d te Luna Lesar i Lea Krištofić iz 8. a predvođene mentoricom Anitom Škvorc Branda, prof
OŠ Šijana Pula: Klara Peruško, Nikola Grgić, Leona Kablar, Mirna Rajlić i Valentina Crvenković, mentor Vladimir Papić
OŠ Ston: Ivan FrankovićŽile, Tamara Matić, Veronika Mekišić, Martina Radić i Žana Vukas (mentorica Jelena Vukasović). Ivan Franković – Žile je podario naslov za knjigu!
OŠ Zmajevac, PŠ Novi Bezdan: Kristijan Blagus i Lorena Kuhar, mentorica: Ana Škaro, Antonio Pandurević, 2.r PŠ Jablan, OŠ I.G.Kovačić Vrbovsko

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije