Proštenje u Grkaveščaku

Proslavljen blagdan blaženog Alojzija Gonzage

Propovjednik je ljude pozvao na činjenje dobra i na življenje svakodnevice kao što je to činio blaženi Alojzije Gonzaga, ali i drugi patron kapele blaženi Alojzije Stepinac

Svetom misom ispred kapelice u Grkaveščaku u Župi Sveti Matin na Muri, a koju su  podignuli žitelji, vikendaši, župa, općina i drugi donatori, na slavu Božju i čast blaženicima Alojziju Gonzagi i Alojziju Stepincu, proštenjem je proslavljen blaženi Alojzije Gonzaga, zaštitnik mladeži.

Pred lijepim brojem vjernika i proštenjara iz svih krajeva župe te mnogo onih koji su se nakon godina provedenih u inozemstvu vratili domu i Domovini, misu je služio domaći župnik i ujedno dekan Štrigovskog dekanata prečasni Ivan Herceg, koji je govorio o životu blaženika i značaju mladih u životu obitelji, naroda i domovine.

Propovjednik je ljude pozvao na činjenje dobra i na življenje svakodnevice kao što je to činio blaženi Alojzije Gonzaga, ali i drugi patron kapele blaženi Alojzije Stepinac. Na kraju mise župnik Herceg, pozvao je vjernike na biskupijsko i župno hodočašće ove nedjelje na Mariju Bistricu.

Pjevanjem je Svetu misu svečanijom učino Župni pjevački zbor uz glazbenu pratnju Patrika Zamude. Župni Caritas je prodajom vina prikupljao novce za potrebe provođenja svoji dobrotvornih aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije