STOP RASTU CIJENA GORIVA U MEĐIMURJU

Međimurska policija na križanjima i rotorima spriječila prosvjed, ljudi zbog straha od kazni nisu gasili automobile

>> Neuspjeli prosvjed u Čakovcu (Srijeda, 20.6.2018.)

U 15.30 sati krenula je prosvjedna akcija za smanjivanje cijene goriva građanske inicijativa “STOP rastu cijena goriva”, koja je pozvala vozače da ugase motore svojih vozila na cestama na sat vremena. MUP je upozorio da će kažnjavati prosvjednike koji će ugrožavati ili smetati normalnom odvijanju prometa.

Iz MUP-a su najavili da će policijski službenici postupati prema prekršiteljima koji će na prometnici inicirati zaustavljanje vozila i time ugroziti druge sudionike u prometu ili predstavljati smetnju za normalno odvijanje prometa. Pozvali su građane na poštivanje prometnih propisa koji osiguravaju sigurno i nesmetano odvijanje prometa za sve sudionike. 

Za razliku od prvog zastoja kojem su se priključili mnogi vozači, ovaj put je policija na križanjima i rotorima budno pratila što se događa. U Čakovcu nije bilo zastoja u prometu, pa možemo slobodno reći kako je međimurska policija spriječila prosvjed. Zaprimili smo tek nekoliko dojava o zaustavljanju vozila na relaciji Savska Ves i Totovec.

Ni u Prelogu nije bilo puno bolje. Mali broj građana je odlučio stati i ugasiti auto. Svjedočili smo brojnim pogrdnim povicima vozača i putnika iz automobila koji su bili usmjereni policajcima koji su na kraju krajeva samo radili svoj posao.

U prvom su se prosvjedu Međimurke i Međimurci zaista iskazali, no očito je bojazan od mogućih kazni učinila svoje. Svakako treba napomenuti da je prvi prosvjed bio prijavljen nadležnim institucijama, a drugi ne.

– Tko će danas riskirati da bi dobio kaznu? – dobacila nam je jedna Čakovčanka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije