izložba u kini

TURIZAM Fotka iz Čakovca predstavlja hrvatsku ljepotu u dalekoj Kini

Hrvatska je sve omiljenije odredište za kineske turiste, pa ne čudi što su fotografije naših prirodnih ljepota i turističkih znamenitosti dio velike izložbe posvećene promociji europskog turizma na dalekom istoku.

A sve te fotografije djelo su Pixsellovih fotoreportera. Na izložbi u 15-milijunskom kineskom gradu Tianjinu predstavljene su, uz Hrvatsku, Belgija, Latvija, Švicarska, Island, Portugal, Danska, Poljske, Njemačka i Norveška. 

Pixsellovi fotoreporteri rado su prihvatili poziv Veleposlanstva RH u Pekingu za sudjelovanje na izložbi, a u Kinu su poslali radove kojima su pokušali prikazati presjek hrvatske povijesne baštine, prirodne raznolikosti, kulture ali i svakodnevnog života.

Naslovna fotografija izložbe prikazuje Plitvička jezera koja su, uz Dubrovnik, najpoznatija hrvatska turistička destinacija u Kini. Veliku pažnju izazvala je i fotografija kravate zavezane oko pulske Arene kojom su posjetitelji izložbe mogli doznati porijeklo tog i u Kini omiljenog modnog detalja. 

Među 14 Pixsellovih fotografija u Kini našla se i jedna iz Međimurja, točnije iz Čakovca. Poznati međimurski fotograf Vjeran Žganec Rogulja lani je snimo fotografiju povodom Porcijunkulova kada je grad bio ukrašen s 3 tisuća kišobrana koji su prava atrakcija i po kojima je evo Čakovec postao prepoznatljiv čak i u dalekoj Kini.

Uz kišobrane, posebno mjesto na fotografiji zauzima sretna mlada obitelj koja snima selfie ispod kišobrana koja će im biti trajna uspomenu na posjet ovoj manifestaciji.

Tianjin, grad u kojem je postavljena izložba, pola je sata brzim vlakom udaljen od Pekinga i grad je jakog europskog utjecaja, industrijsko i lučko središte te mjesto spajanja kineske i zapadne arhitekture. Organizatori očekuju da će izložbu posjetiti 100.000 ljudi. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije