PRIJEM KOD ŽUPANA

Plesni studio ‘Korak’ zakoračio na svjetsku scenu

Do sada su osvojili brojna priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima

Nakon velikog plesnog spektakla, koji se rijetko viđa u našim krajevima, a kojim je 300 plesačica i plesača, od 4 do 30 godina, ispunilo dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu, za najuspješnije članice plesnog studija “Korak” upriličen je prijem kod župana Međimurske županije Matije Posavca.

Voditeljica i koreografkinja plesnog studija je mlada i iznimno uspješna Virna Hošnjak koja se od 2015. godine brine za 350 članova kako bi savladali, kako prve, tako i ozbiljnije plesne korake.

– Drago mi je da sam uspjela u nepune tri godine okupiti zavidan broj djece i mladih koji uživaju, kako u plesu, tako i u glazbi i druženju, a svakim novim nastupom trudim se osmisliti kreativne koreografije – rekla je Virna Hošnjak.

Do sada su osvojili brojna priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima,te snimili spot za poznata imena hrvatske estrade. Juniorska formacija pod nazivom Funky Fab Crew osvojila je 1. mjesto u Novom Sadu, 1. mjesto u Pragu, te 1. mjesto ESDU natjecanju u Zagrebu.

Kao trenutno najnaprednija grupa studia sudjeluju na najjačem festivalu urbanih plesova ‘Kings of style’.gdje trenutno bilježe 4. i 6.mjesto u konkurenciji od 18 najjačih timova iz jugoistočne Europe. U Pragu su osvojili nagradu kao najbolja formacija,te dobili besplatno sudjelovanje na natjecanju u Španjolskoj. 

Klara Tot i Nikolina Martinec redovito su nagrađivane na plesnim kampovima diljem Hrvatske kao najistaknutiji plesači, a bile su i kandidatkinje za osvajanje školarine u New Yorku na Manhattan Dance Projectu.

Mlađa generacija juniora, grupa Teen, upravo se vratila sa ‘Island dance competition’ gdje su osvojili 9 prvih, 2 druga i jedno treće mjesto a kao nagradu za najbolju formaciju osvojili su edukaciju u Italiji.

Vita Malašić, Gita Nikolić i Elena Frančić osvojile su edukaciji u školi baleta i suvremenog plesa od strane Nadye Bukovske u Bugarskoj, dok je koreografija Virne Hošnjak osvojila put u Bugarsku, a Nora Mesarić je nagrađivana kao najbolji mladi ženski talent.

Brojne plesačice i plesači ove su nedjelje čitavu plesnu večer posvetili glazbi i kostimima u stilu devedesetih, no njihova predanost i entuzijazam u savladavanju novih plesnih umijeća, sasvim sigurno, će rezultirati da ćemo spomenuta imena još dugo gledati na tronu europskih i svjetskih plesnih natjecanja.

Uz iskrene čestitke na dosadašnjih uspjesima, župan Posavec ponudio je pomoć i podršku Međimurske županije u skorom otvaranju plesnog centra ‘Korak’ koji će nuditi svojim i drugim plesačima kvalitetnu edukaciju uz najbolje domaće i strane trenere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije