VIDEO I FOTO Žiga ispričao najljepšu obiteljsku priču u Zagrebu

Međimurski glazbeni umjetnik Mirko Švenda Žiga ispisuje svoju glazbenu povijest već punih 35 godina zbog čega je pridobio simpatije brojne publike diljem Hrvatske koja uživa u njegovoj glazbi, pjesmama, snazi i zabavljačkom duhu.

Mnogi ga nazivaju hrvatski slavuj upravo zbog njegovog osebujnog lirskog tenora. Objavio je brojne albume s pjesmama u kojima je koristio etno motive kako međimurske, tako i tradicijske glazbene baštine iz cijele Hrvatske.

Žiga je prošle godine započeo s projektom “Najljepša obiteljska priča”, koncertom u kojem gostuju poznate hrvatske glazbene obitelji a koji sa Žigom pjevaju pjesme o pojedinom članu obitelji, o ljudima koje najviše volimo, o onima koji su nam najdraži i koji čine naš život ljepšim.

I ove godine, na Međunarodni Dan obitelji, u velikoj koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu se održao drugi, sada već tradicionalni koncert gdje je publika puna tri sata uživala u najljepšim hrvatskim i međimurskim pjesmama koje su, uz Žigu, bandiste, bend Tonija Eterovića izvodili obitelj Rucner, obitelj Šafarić, devetoro braće okupljenih u klapu Baruni, obitelj Nedić, Gelato Sisters, obitelj Pavin, Voljen Grbac, 10-godišnji Matej Prpić, a sve pod voditeljskom palicom obitelji Ovčar (Vanje i Miljenka).

Mirko Švenda Žiga naglašava kako ovim izuzetnim glazbenim projektom “Najljepša obiteljska priča” želi iskazati osobno poštovanje prema obitelji koja je temelj postojanja. Brojnoj publici iz Međimurja i Zagreba, u prepunoj dvorani, obratili su se izaslanica gradonačelnika Zagreba, Ana Stojić Deban, rekavši kako je Zagreb danas oplemenjen istinskom proslavom Međunarodnog dana obitelji, dok je župan Međimurske županije Matija Posavec predstavio koncert kao dio projekta “Čisto Međimursko” koji veže nedavnu promociju međimurskih proizvoda na glavnom zagrebačkom trgu i promociju manifestacije Urbanovo u brojnim objektima diljem Zagreba.

Spomenimo kako je Mirko Švenda Žiga samo u prošloj godini osvojio je i dvije izuzetno vrijedne nagrade i to: grand prix festivala “Marko Polo”, Korčula te grand prix 15. Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić” za skladbu “Duša s tobom” dok je nedavno imenovan umjetničkim direktorom Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije