Vijesti / Društvo
Društvo
SLAVENSKI BRILJIRAO Čak tri zlata za odličan zbor iz Čakovca

SLAVENSKI BRILJIRAO Čak tri zlata za odličan zbor iz Čakovca

Na 17. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova 'Majske muzičke svečanosti' u Bijeljini (Bosna i Hercegovina) proteklog vikenda veoma uspješno je nastupio i naš najtrofejniji međimurski zbor ali i jedan od vodećih amaterskih zborova u Hrvatskoj – Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ iz Čakovca.

Ovo natjecanje okupilo je ove godine 30 zborova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Turske i Hrvatske. Natjecanje je održano u sedam natjecateljskih kategorija - mješoviti zborovi, mješoviti komorni zborovi, pravoslavna duhovna glazba, folklor, muški, ženski i dječji zborovi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U okviru manifestacije održano je i natjecanje solo pjevača, kao i koncert prijateljstva gostujućih zborova. 

Čakovečki zbor nastupio je čak u 3 kategorije i u svakom od nastupa okitio se zlatnom medaljom i diplomom. Prvo su nastupili u kategoriji folklorne glazbe i osvojili zlato s 99 bodova dok su pobjednice iz Istambula (Turska) „CEP SSAHNE PROCNE“ osvojile maksimalnih 100 bodova.

Drugog dana natjecanja pjevačice i pjevači Slavenskog nastupili su u 2 kategorije. U prijepodnevnim satima u Crkvi sv. Đorđa u kategoriji duhovne glazbe , osvojili su 97 bodova, dok je pobjednik kategorije bio komorni zbor “EMANUIL“ iz Valjeva (Srbija).

Kruna svih nastupa uslijedila je poslijepodne u Centru za kulturu Bijeljina kada je zbor u kategoriji mješovitih zborova za svoj nastup osvojio 98 bodova i postao pobjednik ove inače najzahtjevnije zborske kategorije na svim natjecanjima.

Zboraši ističu i srdačno gostoprimstvo domaćina koji im je svakog trenutka bio na raspolaganju, a to je Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" koje je ujedno bilo i izvršni organizator ovog natjecanja.

Ovaj uspjeh i osvajanje 3 zlatne diplome još jednom su pokazali da je Zbor „Josip Štolcer Slavenski“ pod budnim okom i dirigentskom palicom maestre Senke Bašek-Šamec prof. spreman na velike rezultate, a samim tim i na veliku promociju Grada Čakovca i Međimurske županije kojima zahvaljuje na financijskoj potpori.

Zbor već krajem mjeseca nastupa na dva Međunarodna natjecanja u Zadru i Tuhlju, a prvi dio sezone završit će nastupom na 20. Smotri zborova i malih vokalnih sastava Međimurja u Svetoj Mariji.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!