DOSTI Evaluacijski sastanci sa sudionicima projekta ‘Za bolji život’

. svibnja je u prostorima restorana Prepelica u Otoku, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održalo je evaluacijski sastanak sa korisnicima usluge osobne asistencije projekta “Za bolji život II”, Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom.

Evaluacijski sastanak održan je u svrhu utvrđivanja znanja i informacija stečenih na početnoj edukaciji, razmjena iskustva i postignutih rezultata u cilju daljnjeg poboljšanje same usluge. Sastanak je vodila stručna suradnica Društva, socijalna radnica Lea Kovačić u suradnji s socijalnom radnicom Karolinom Kraljić, koordinatoricom projekta.

Evaluacijski sastanak održan je sa korisnicima usluge osobne asistencije, a na njemu su prisustvovali i neki članovi obitelji korisnika koji su također podijelili iskustva o samoj usluzi.

Svi su prije svega izrazili veliku zahvalnost za pruženu uslugu i odabranog asistenta koji im je u život donio pozitivne promjene i kroz ovaj vremenski period postao dio obitelji.

Sastanak je bio ispunjen raznolikim emocijama, od suza do smijeha, ali pojavio se i strah od neizvjesnosti, hoće li se usluga osobne asistencije nastaviti pružati i nakon završenog projektnog razdoblja.

Pokazalo se da je korisnicima ova usluga prijeka potreba. Osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta usluga osobne asistencije pruža mogućnost veće socijalne uključenosti u život zajednice i doprinosi boljoj kvaliteti života korisnika, ali i članova njihovih obitelji.

U projekt “Za bolji život II” uključeno je 16 korisnika usluge osobne asistencije s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Projekt se provodi na području Međimurske županije, a financiran je od strane Europske unije u iznosu od 1.991.765,60 kn.

Dan kasnije, također u prostorima restorana Prepelica u Otoku, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održalo je evaluacijski sastanak s osobnim asistentima koji u okviru projekta “Za bolji život II” pružaju uslugu osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Evaluacijski sastanak je održala stručna suradnica Društva, socijalna radnica Lea Kovačić u suradnji s socijalnom radnicom Karolinom Kraljić, koordinatoricom projekta. Svrha samog sastanka je bila da se nakon godine dana provedbe projekta ponove znanja i informacije usvojene na početnoj edukaciji.

Na sastanku, osobni asistenti najprije su razmijenili svoja iskustva u radu s korisnicima, razgovaralo se prednostima i nedostacima takve vrste rada i na koji način im je pružanje usluge osobne asistencije promijenilo život.

Povratne informacije su uglavnom bile pozitivne, no ne smijemo zanemariti ni svakodnevni stres s kojim se osobni asistenti suočavaju u svom radu.

Socijalna radnica Lea Kovačić im je stoga predstavila moguće načine rješavanja stresa u svakodnevnom životu i u ovom specifičnom poslu, kako bi što bolje koristili tehnike rješavanja stresnih situacija, što bi doprinijelo boljem i kvalitetnijem radu sa korisnikom usluge osobne asistencije.

U okviru projekta “Za bolji život II” financiranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda zaposleno je 15 osobnih asistenata koji pružaju uslugu osobne asistencije za 16 korisnika s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta na području Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije