PROGNOZA Topao tjedan u Međimurju, no pljuskovi su neizbježni

Za prvi dan novog tjedna možemo najaviti uglavnom suho vrijeme uz dosta sunca. Vjetar većinom slab, sredinom dana ponegdje do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša dnevna između 23 i 25 Celzijevih stupnjeva.

U utorak u početku djelomično sunčano, uglavnom suho, toplo i pomalo sparno uz slab do umjeren jugozapadni vjetar, dakle južinu. Kasno poslijepodne i navečer raste vjerojatnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Do kraja dana će i malo osvježiti. Prije osvježenja dnevni maksimalac bi mogao biti oko 24 Celzijeva stupnja.

Čini se da će nekoliko dana trajati takvo nestabilno vrijeme pa će tijekom srijede biti dosta promjenjivo i varljivo vrijeme uz puno oblaka, a povremeno su mogući i pljuskovi ili kiša. Malo će se rashladiti pa bi dnevna temperatura mogla biti oko 22 ili 23 Celzijeva stupnja što je ipak malo svježije nego prethodnih dana.

Dosta oblaka se očekuje tijekom četvrtka i petka. Moguće da vidimo i malo sunca, ali samo u kraćim intervalima. Povremeno može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će umjeren, u petak možda i jak sjeveroistočni vjetar pa će još malo zahladiti. Jutarnja temperatura ostaje oko 14 ili 15°C, ali najviša dnevna se očekuje oko 20 Celzijevih stupnjeva, uz kišu i malo niža.

Za subotu je na vidiku malo povoljnije vrijeme. Izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, a samo ponegdje još može biti malo kiše ili pljusak. Jutro ugodno svježe, a danju malko toplije. Nije to još neki veliki pomak nabolje, ali ipak će se primijetiti malo povoljnije vrijeme nego u četvrtak i petak.

U nedjelju nešto ljepše, djelomično sunčano i ugodno toplo, ali nestabilno. To znači da su i dalje mogući mjestimični kratkotrajni pljuskovi. Oni su vjerojatniji u popodnevnim ili večernjim satima. Nadajmo se da neće biti nevremena jer već smo ušli u topliji dio godine kad je i to moguće.

Ako planirate aktivnosti na otvorenom budite spremni na moguć nalet kiše ili pljuska. Ipak je bitno da temperatura ostaje visoka pa bi u nedjelju poslijepodne mogla biti oko 28°C.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 21.5.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije