DARINKA JAKŠIĆ iz Domašinca unikatnim namještajem ruši predrasude

Poduzetnica Darinka Jakšić iz Domašinca vodi malo obiteljsko poduzeće ‘Jakšić interijeri’ i ujedno je žena koja je odlučno zakoračila u zanimanje smatrano tipično muškim.

Za naš je portal Darinka ispričala kako predrasuda o ženama u muškim zanimanjima još uvijek ima, a najviše začuđenosti doživljava od strane drugih žena.

Priča obiteljske proizvodnje namještaja i unutarnje stolarije seže u 1960. godinu kad je otac njenog supruga otvorio prvi takav obrt u Domašincu i okolici.

– Moj je suprug u djetinjstvu počeo raditi sa svojim ocem, a kad su naša djeca odrasla i ja sam se pridružila poslu te preuzela upravljanje. Kasnije smo ispostavili da imam više poslovnu ‘žicu’, a suprug kreativnu, kaže Darinka.

Osim jake poslovne strane, danas njen dio posla obuhvaća 3D skiciranje i modeliranje te dizajn i izradu namještaja po želji. Svoj prvi namještaj, prisjeća se, izradila je s 12 godina i već onda shvatila da je to ono čime se želi baviti.

– Stereotipi nameću mišljenja o prikladnim zanimanjima za muškarce i žene pa kad dolazim na dogovor s klijentima najčešće me žene čudno gledaju i često upitaju gdje je moj muž i hoće li on doći uzeti mjere, dodaje.

Darinka svakom klijentu ispunjuje želju po točnim uputama, željama i preferencijama, stoga jedan projekt iziskuje mnogo truda i vremena.

– Bez obzira na komentare i čudne poglede, volim ono što radim. Uživam u izradi unikatnog namještaja i na prvo mjesto stavljam kvalitetu. Česta je situacija da nakon odrađenog projekta ostanem u dobrim odnosima s ljudima kojima sam radila jer ipak za precizan dogovor potrebno je dugo biti u kontaktu s osobom, a predrasude već onda nestanu, rekla je za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije