DANI OPĆINE ŠENKOVEC Branitelji iz Zadarske Županije u posjetu Međimurju

U petak, 18. svibnja 2018. godine na proslavi obilježavanja Dana Općine Šenkovec na poziv članova Ogranka UDVDR-a Šenkovec, prisustvovalo je izaslanstvo branitelja Zadarske županije.

Tako su u goste stigli prvi ratni zapovjednik 112. brigade Zadar, pukovnik u miru i Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja 112. brigade Zadar, Marko Čulina, član Predsjedništva Udruge hrvatskih branitelja 112.brigade Zadar, Milan Bašić, tajnik udruge TERMITI Zadar Ivan Perica, Predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Zadarske županije Željko Perić i Predsjednik Udruge HVIDR-a Sveti Donat, Zadar Vitomir Burčul.

Na početku posjeta navedeni su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja odali počast poginulim i preminulim braniteljima s područja Općine Šenkovec. Nakon toga u dvorani SRC Gorčica prisustvovali su svečanoj sjednici.

U poslijepodnevnim satima u pratnji članova Ogranka UDVDR-a Šenkovec, obišli su gornji dio Međimurja, Železnu Goru, Mađerkin breg,
Sveti Urban, Gornju Dubravu i dalje.

U Čakovcu kod Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu međimurske Županije odali su počast paljenjem svijeća.

U 18 sati u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Šenkovec, u dvorani SRC Gorčica održano je predstavljanje monografije ‘112. Brigada – Od dobrovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske’, od strane autora, Marka Čuline.

Monografiju govori o borbama i obrani grada Zadra 1991. godine, u kojima su svoj nemali doprinos dali i međimurski branitelji, a među kojima su bili i mještani Šenkovca.

Monografija je na zamolbu Ogranka UDVDR-a Šenkovec a i želju autora, darivana županu Županije međimurske, Općini Šenkovec, knjižnici i čitaonici Šenkovec, knjižnici Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec, župniku župe Svete Jelene Šenkovec, Ogranku UDVDR-a Šenkovec, Podružnici UDVDR-a Međimurske županije, Zajednici udruga HVIDR-a Međimurske županije, nazočnim mještanima i braniteljima, Vojnom odsjeku Čakovec, Uredu državne uprave Odjel za branitelje, načelniku prijateljske Općine Krašić i gradonačelniku Grada Rovinja.

Na kraju je Predsjednik Ogranka UDVDR-a Šenkovec, Dejan Mihalković, uručio Zahvalnicu Udruzi hrvatskih branitelja 112. brigade Zadar za ‘Suradnju i promicanje istine o Domovinskom ratu’ i Zahvalnicu Ivanu Perica (Nambe) za ‘Suradnju i Prijateljstvo’.

U subotu, 19. svibnja u poslijepodnevnim satima, također na poziv Ogranka UDVDR-a Šenkovec, na proslavu Dana Općine Šenkovec, stigli su branitelji iz Zadra s članovima Mjesnog Odbora Bokanjac.

Nakon druženja u prostorijama Ogranka, slijedio je mali izlet po Međimurju, a također su kod Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu Međimurske županije, istima su odali počast paljenjem svijeća.

Navečer je uslijedilo zajedničko druženje i zabava na koncertu povodom Dana Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije