EUROPA ZA GRAĐANE KUD Donji Vidovec stalni sudionik

U Subotici i Paliću je u okviru projekta Europa za građane održana prigodna konferencija na kojoj su definirane smjernice daljnjih aktivnosti. Na njoj je, ispred KUD-a Donji Vidovec, prisustvovao njegov predsjednik Nikola Matulin, prof.

– Hvala dragim domaćinima Andrašu i Tunde Ritz, projekt-menađeru Peteru Hannu te svim delegacijama iz Slovačke, Mađarske, Rumunjske na ugodnom dvodnevnom druženju.

Naše je društvo po treći put dio je ovog projekta te smo ponosni na to što dajemo svoj doprinos, a ujedno i koristimo sredstva namijenjena očuvanju kulture i tradicije što su ciljevi našeg društva – rekao je po povratku s konferencije predsjednik Matulin.

Dodao je kako je dogovoreno njihovo novo gostovanje u Rumunjskoj u kolovozu gdje će se Donjovidovčani predstaviti po treći puta i to na Folklornom festivalu Carei fest 2018. koji organiziraju njihove kolege iz Rumunjske pod vodstvom Dragoša Giorgeska.

– Možemo se pohvaliti da je već u pripremi novi projekt za 2019. godinu dio kojeg će ponovno biti članovi KUD Donji Vidovec. Hvala Ištvanu Tišleru, načelniku pomurskog mjesta Serdahelja, koji nam puno pomaže u vidu projekta – dodao je Matulin i rekao kako je Ištvan Tišler na toj konferenciji predstavljao njihovo društvo kao i Tatjana Marić, suradnica Općine Donji Vidovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije