PROMOCIJA KNJIGE Sandija Horvata: Naprosto jednostavno – vrijeme za promjene

Zajedničkom suradnjom Knjižnice i čitaonice Nikola Zrinski Čakovec te Pučkog otvorenog učilišta Čakovec održana je promocija književnog prvijenca Sandija Horvata (Sončeka).

U originalu ”Preprosto enostavno – čas je za spremembe”. Autobiografska je to priča napisana na slovenskom jeziku te prevedena na mađarski jezik (Eva Farkaš Feher) i hrvatski jezik (Mario Zamuda). U prezentacijskoj dvorani čakovečke knjižnice tražilo se mjesto više za promociju ove knjige.

Povod za prezentaciju ove knjige bila je Sandijeva nacionalna pripadnost. On je Rom, koji je tek u tinejdžerskim danima saznao svoje porijeklo, što ga je tada zaprepastilo. No, danas je promotor romske kulture, vodi emisije o Romima na radiju i televiziji te prati zbivanja koja se tiču romske tematike.

Uz razgovor Sandija i Marija upoznali smo mnoge zanimljivosti iz Sandijevog života. Od djetinjstva, tri pokušaja završavanja fakulteta pa do obrane magisterija koju uskoro očekuje te zapošljavanja na Radio televiziji Slovenija. Sandi je dokaz i poticaj našim Romima da se u životu može uspjeti, samo ako se to želi i da nacionalna pripadnost nije prepreka u postizanju postavljenog i željenog cilja.

Knjiga je nastala u sklopu projekta GEM – Give them a Chance financiranog iz natječaja Erasmus + strateška partnerstva K2, čiji je nositelj Ljudska univerza Lendava, a partneri Zveza Romom Slovenije, te Pučko otvoreno učilište Čakovec i UZOR Udruga za obrazovanje Roma iz Hrvatske i Amrita Obk iz Mađarske.

Sljedeća promocija knjige je u Knjižnici u Murskoj Suboti u Sloveniji u ponedjeljak, 28. svibnja 2018. u 18. sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije