POLA MILIJUNA kuna za razvoj cikloturizma u Međimurju

Na temelju Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, Ministarstvo turizma odobrilo je Međimurskoj županiji sufinanciranje projekta razvoja cikloturizma u iznosu od 500 000 kuna.

Upravo je projekt Međimurske županije “Unaprjeđenje cikloturističke mreže Cyclistwelcome Međimurje” s najvećim pojedinačnim iznosom sufinanciranja, a Ugovor su potpisali ministar turizma Gari Capelli i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Cilj projekta je poboljšati kvalitetu i umreženost javne biciklističke infrastrukture kroz izgradnju nove i unaprjeđivanju postojećih usluga za cikloturiste kroz dostupnost turističkih atrakcija i bolju prometnu signalizaciju.

Tako će se kroz projekt trasirati i retrasirati postojeće biciklističke rute diljem Međimurja, izabrate nove najoptimalnije trase, unijeti na digitalnu kartografsku podlogu, izraditi noseći stupovi i putokazni znakovi, izraditi info panoi sa opisom ruta i podacima na niz mikrolokacija, te montirati čak 9 bike servisnih stanica za popravak bicikala.

Također, projekt obuhvaća i izradu i programiranje ruta za primjenu na digitalnim sustavima, aplikacije za pametne telefone i web stranice.

Voditelj turističke zajednice Međimurja Rudi Grula naglasio je, prilikom potpisa Ugovora, kako se Međimurje kontinuirano razvija kao dio cikloturističke mreže, a upravo je uz zdravstveni i enogastro turizam, cikloturizam strateški turistički proizvod utvrđen Masterplanom razvoja turizma Međimurja do 2020. godine.

Predsjednik turističke zajednice Matija Posavec istaknuo je kako je cilj pozicionirati Međimurje kao destinaciju za aktivni odmor s vrhunskim uvjetima za cikloturizam.

“Jedino kontinuiranim ulaganjem u nove turističke proizvode, osmišljavanjem novih sadržaja i pametnom strategijom možemo i držati poziciju vodeće kontinentalne županije u turizmu”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije