GRAD MURSKO SREDIŠĆE Pošta apoteka: Nova namjena zgrade iz 50-ih

Zgrada stare pošte apoteke sagrađena je radih 50-ih godina, koliko nam je poznato takozvanim određenim brojem nadnica, a godinama je u njoj bila smještena apoteka i pošta.

Prije 10-ak godina prvo se je iz te zgrade iselila apoteka, a prošle godine i Hrvatska pošta.

U zgradu nije bilo godinama adekvatno ulagano, a obzirom što je u dobrom statičkom stanju odlučeno je da se cijela zgrada u potpunosti obnovi te je u tu svrhu naručen glavni projekt obnove koji radi Opće građevinsko poduzeće d.o.o. u iznosu od 37.500,00 kuna, a ujedno se je pristupilo prvoj fazi obnove u iznosu od 260.000,00 kuna što obuhvaća najnužnije radove kako bi zgrada mogla doći u funkciju.

Procijenjen iznos cjelokupnog ulaganja je oko 1,1 milijuna kuna, a financijska konstrukcija će se djelomično pokušati zatvoriti i iz natječaja ministarstava.

U zgradi će svoje trajno mjesto naći Gradski puhački orkestar, KUD “Mura” te branitelji.

Obzirom što zgrada ima vrlo iskoristivo i veliko potkrovlje tamo će se urediti multifunkcionalni prostor sličan prostoru koji već postoji u Javnoj ustanovi u Križovcu te će služiti za potrebe udruga i za sve ostale potrebe za koje može poslužiti.

Zgrada također ima prekrasni boltani podrum te će se tamo urediti reprezentativni vinski podrum koji će služiti za potrebe svečanih gradskih prigoda ili posjeta gostiju.

Završetak prve faze predviđen je do 15. srpnja te će spomenute udruge tada moći koristiti svoje prostorije.

Rok za izradu glavnog projekta obnove je ugovoren do 15. kolovoza, a još se čekaju rezultati natječaja Ministarstva graditeljstva te će se zavisno od toga, i mogućnostima Gradskog proračuna, nastaviti sa obnovom zgrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije