FOTO Učenička zadruga ‘Fijolica’ putuje na državnu smotru

U četvrtak, 24. svibnja povodom proslave Dana Grada Čakovca u Ulici Kralja Tomislava Čakovec održana je Županijska smotra učeničkih zadruga Međimurske županije.

– Na području Međimurja djeluje dvadeset zadruga, a ove godine se za smotru koja se odvijala pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Čakovca, prijavilo svega devet najboljih zadruga od čega su dvije srednjoškolske zadruge, šest osnovnoškolskih i jedna zadruga Centar za odgoj i obrazovanje. Zadruge su bile vrlo inovativne i prikazale vrlo kreativna rješenja, rekla je Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje.

Važnost učeničkog zadrugarstva je u poticanju i razvijanju radnih navika i poduzetničkih znanja i vještina od početka školovanja.

Brojni školarci na jednom su mjestu prikazali svoj rad u zadrugama, a samim time i svoje potencijale koje su prezentirali mnogim prisutnima.

Na županijskoj je smotri sudjelovalo devet zadruga – UZ ‘Fijolica’ (Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec), UZ ‘Terra economica’ (ETŠ), UZ ‘Ftičeki’ (OŠ Belica), UZ ‘Pupoljak'(OŠ Donja Dubrava’, UZ ‘Klopotec’ (OŠ Gornji Mihaljevec), UZ ‘Tinček’ (OŠ Sveti Martin na Muri), UZ ‘Kockavica'(OŠ Sveta Marija), UZ ‘Krug’ (Graditeljska škola) i UZ ‘ET-KO-KE’ (OŠ Sveti Juraj na Bregu).

Ove godine najbolje vrednovana zadruga bila je UZ ‘Filjolica’ iz Centra za odgoj i Obrazovanje koji su se plasirali na državnu smotru zadruga koja će se ove godine održati u Virovitici.

Oni su se ove godine na smotri predstavili prekrasnim štandom s nizom novih proizvoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije